Ledenvergadering Bayern ontspoort na vraag over Qatarese sponsordeal

Reacties

De ledenvergadering van Bayern München is behoorlijk uit de hand gelopen. Supporters van de Bundesliga-club reageerden woedend toen het bestuur hen weigerde inspraak te geven bij een Qatarese sponsordeal. 'Dit is de treurigste gebeurtenis die ik ooit heb meegemaakt bij Bayern', zegt oud-voorzitter Uli Hoeness erover.

Ledenvergadering Bayern ontspoort na vraag over Qatarese sponsordeal
© Pro Shots

Liefst 780 fans waren donderdagavond aanwezig bij de ledenvergardering van Bayern, waar ze werden bijgepraat over de actuele ontwikkelingen. Op een gegeven moment stelde één van de leden voor om te stemmen over het voortzetten van de sponsorovereenkomst van de club met Qatar Airways. De rechtbank had eerder in de week al bepaald dat de sponsordeal geen geschikt ondewerp was voor de ledenvergadering en dus wees Herbert Hainer, voorzitter van de raad van toezicht van Bayern, dat voorstel echter af.

Dat leidde tot grote verontwaardiging in de zaal, vooral gericht op Hainer. Hij werd uitgefloten, uitgescholden en zijn vertrek werd geëist: Hainer raus, klonk het in de zaal, die niet meer rustig te krijgen was. Hainer besloot de vergardering daarop redelijk abrupt af te breken. De leden benadrukten daarna nog maar eens: 'Wíj zijn Bayern, niet jullie.'

Het contract van Bayern met Qatar Airways loopt nog door tot medio 2023 en de club lijkt niet van plan om de samenwerking tussentijds af te breken. Bayern is behoorlijk geraakt door de coronacrisis en kan het geld goed gebruiken. 'Natuurlijk is er kritiek, maar we moeten het zakelijk bekijken', benadrukte Hainer.

Oud-voorzitter Uli Hoeness reageerde tegenover Kicker geschokt op de gebeurtenissen en noemt het 'de treurigste gebeurtenis die ik ooit heb meegemaakt bij Bayern. Ik moet hier eerst een nachtje over slapen', aldus de 69-jarige bestuurder.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.