Ledezma went met video's van Dani Alves aan rechtsbackpositie

Reacties

Richard Ledezma is ontzettend blij dat hij de kans krijgt bij PSV. Dat hij die kans krijgt als rechtsback, mag de pret niet drukken voor de 23-jarige middenvelder. Onder anderen Jordan Teze hielp hem bij het wennen aan zijn nieuwe positie.

Ledezma went met video's van Dani Alves aan rechtsbackpositie
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
1 - 7
PSV
PSV

Ledezma werd in een groot deel van 2023 door PSV verhuurd aan New York City en speelde daar in eigen land op de verschillende plekken op het middenveld. Of hij nu als 6, 8 of 10 speelde; hij was gewend aan het takenpakket. Dat was anders bij de plek rechts in de defensie. Ledezma was verrast toen hij van Peter Bosz te horen kreeg dat hij een serieuze kans zou krijgen als rechtsback.

'Mijn eerste gedachte was: ik moet met spelers gaan praten. Ik had het gevoel dat ik er hulp bij nodig had. Ook Jordan heeft me uitleg gegeven over de positie. Ik raak er nu meer en meer aan gewend', vertelde Ledezma tijdens de persconferentie na de 1-7 zege van PSV op Almere City FC.

Tijdens dat persmoment vertelde de Amerikaan dat hij een nieuwe verhuurperiode niet ziet zitten. Hij wil in Eindhoven blijven met als doel uit te groeien tot vaste basisspeler. Ledezma: 'De trainer zegt dat ik het goed doe. Hij weet dat dit niet mijn positie is, maar hij zegt dat ik gewoon zo door moet gaan. Dit is niet per se een lastige positie, maar ik moet wel kijken hoe ik me positioneer. Je krijgt de bal op andere plekken, niet tussen de linies zoals op het middenveld.'

Toen hij werd gevraagd naar spelers die hij als voorbeelden ziet op zijn nieuwe plek, begon Ledezma over voormalig Barcelona-verdediger Dani Alves. 'Ik kijk op YouTube naar video's van Dani Alves. Dat vind ik leuk om te zien. Zijn speelstijl spreekt me aan, aan de bal was zijn spel vloeiend. Hopelijk kan ik me op dat vlak ook ontwikkelen dit seizoen', aldus de PSV'er.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.