'Lege huls' Troyes mazzelt door failliet Bordeaux en ontloopt degradatie

Reacties

Troyes komt dit seizoen alsnog in de Ligue 2 uit. De club, onderdeel van de City Football Group, degradeerde afgelopen seizoen officieel voor de tweede keer op rij, maar heeft het geluk dat Bordeaux na het faillissement wegvalt uit de competitie. Als nummer zeventien van vorig seizoen blijft Troyes zodoende behouden voor het tweede niveau van Frankrijk.

'Lege huls' Troyes mazzelt door failliet Bordeaux en ontloopt degradatie
© Pro Shots

Of de Franse voetbalfan daar heel blij mee moet zijn, valt nog te bezien. VI's Süleyman Öztürk noemde Troyes 'geen voetbalclub, maar een lege huls om met voetballers te schuiven'. Zelf is Troyes erg verheugd dat het toch actief blijft in de Ligue 2. De club meldt dat de begroting voor dit seizoen is goedgekeurd en dat men gaat vechten voor een duurzame toekomst.

Troyes slaagde daar de afgelopen seizoenen niet in. In 2023 degradeerde de club als nummer negentien uit de Ligue 1 en daarna ging het dus ook mis in de Ligue 2. Met 42 punten werd de club zeventiende, acht punten minder dan middenmoter Bordeaux. Die gevallen topclub heeft de financiën echter niet op orde en heeft zijn proflicentie inmiddels ingeleverd. Door het wegvallen van Bordeaux mag Troyes als 'beste degradant' actief blijven in de Ligue 2.

Troyes speelt als onderdeel van de City Football Group een bijzondere rol in de voetbalwereld. Voormalig PSV-huurling Sávio is de recordaankoop én recordverkoop van de Franse club, terwijl de Braziliaan geen minuut speelde voor Troyes. Manchester City gebruikt Troyes als stalling voor spelers, daar schreef VI's Süleyman Öztürk onlangs over.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.