Leverkusen geeft demonstratie in De Kuip in eigen land goed vervolg

Bayer Leverkusen heeft zondag opnieuw vier keer gescoord, maar tegen VfL Wolfsburg ging het een stuk moeilijker dan tegen Feyenoord. Die Wölfe boden in de Bundesliga flink tegenstand, de ploeg van Jeremie Frimpong maakte pas in de toegevoegde tijd de bevrijdende 4-3. De ploeg van Xabi Alonso maakte ook nu weer tot twee keer toe een achterstand goed.

Bayer Leverkusen
4 - 3
VfL Wolfsburg

In de vierde minuut scoorde Bayer Leverkusen voor het eerst, maar het was wel in het verkeerde doel. Nordi Mukiele had de bedoeling om de bal weg te schieten, maar kende misfortuin dat resulteerde in een eigen doelpunt. Wie vorig seizoen heeft opgelet, weet: Leverkusen schrikt niet van achterstanden. Nog steeds niet.

Binnen een kwartier vond Granit Xhaka Florian Wirtz met een slim passje, het Bayer-godenkind plaatste de bal knap in het hoekje. De thuisploeg stootte door en Jonathan Tah kopte de kampioen op voorsprong. Het was een gekke middag aan de Rijn, want vijf minuten verder stond het alweer 2-2. Opnieuw een kopgoal, nu op naam van de Belg Sebastiaan Bornauw. Op slag van rust werd het nog gekker: met een fraai doelpunt zette Mattias Svanberg de kampioen van 2009 op voorsprong.

Meteen na rust sloeg Leverkusen weer terug. Piero Hincapie zette Bornauw weg en scoorde, ook weer met het hoofd. In de reguliere speeltijd van de tweede helft lukte het geen van beide ploegen nog om het net voor een vierde keer te vinden. Yannik Gerhardt kreeg in de slotfase wel nog rood en één van de vier doelpalen in de BayArena zal een paar dagen nodig hebben om bij te komen van de kanonskogel die Xhaka er in blessuretijd nog tegenaan ramde.

Maar dan is er natuurlijk altijd nog de blessuretijd. Victor Boniface kreeg de bal in de zestien en de Nigeriaanse invaller besliste het duel toch nog in het voordeel van de kampioen. Met negen punten uit vier wedstrijden volgen Die Werkself zodoende op drie punten van de ongenaakbare koploper Bayern München.