Lewandowski geeft toe: 'De komst van Mbappé zorgt voor extra motivatie'

Reacties

Robert Lewandowski (35), de spits van Barcelona, heeft erkend dat de komst van Kylian Mbappé naar aartsrivaal Real Madrid een extra motivatie voor hem is om een goed seizoen te gaan spelen bij zijn club.

Lewandowski geeft toe: 'De komst van Mbappé zorgt voor extra motivatie'
© Pro Shots

Die uitspraak deed Barcelona in de Spaanse krant AS tijdens de tour van de Blaugrana in de Verenigde Staten. 'Real Madrid heeft de competitie en de Champions League gewonnen, maar we zijn klaar om het hen lastig te maken. Kylian is geen spits zoals ik, hij heeft een ander profiel, maar hij zorgt wel voor extra motivatie', aldus Lewandowski.

In het komende seizoen staat Barcelona onder leiding van de Duitse trainer Hansi Flick. Hij kent de Poolse spits nog van hun tijd samen bij Bayern München, waarin Lewandowski vaak zijn topniveau toonde. 'Ik ken Flick heel goed. Hij komt met nieuwe ideeën en zal tijd nodig hebben om die hier uit te voeren, maar hij doet het goed. Het belangrijkste is zijn voorkeur voor direct, aanvallend voetbal. Daar hebben alle spitsen baat bij.'

Lewandowski zelf ook. De 26 doelpunten van vorig seizoen (negentien stuks in La Liga) vormen dan ook een barrière die hij dit seizoen denkt te kunnen slechten. 'Ik ben ervan overtuigd dat ik meer kan scoren dan vorig jaar. Dat was niet zo'n goed seizoen voor mij, en ook niet voor het team', erkende Lewa. In La Liga eindigde Barcelona op ruime afstand van Barcelona, het avontuur in zowel de Champions League als de Copa del Rey strandde in de kwartfinales.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.