Lewandowski piekt al vroeg in het seizoen en redt Barça weer

Reacties

Robert Lewandowski heeft Barcelona ook in de tweede speelronde van het nieuwe La Liga-seizoen aan een overwinning geholpen. Na een fout van Pau Cubarsí stevende Barça tegen Athletic Club af op puntenverlies, maar de routinier voorkwam dat er daadwerkelijk schade werd opgelopen in de eerste thuiswedstrijd onder Hansi Flick.

Lewandowski piekt al vroeg in het seizoen en redt Barça weer
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Barcelona moest het net als vorige week in de uitwedstrijd tegen Valencia nog zonder de grote aankoop Dani Olmo doen. Volgens Spaanse media is er nog altijd onvoldoende ruimte in het salarishuis van de Catalanen om de EK-winnaar te registreren, ook al keerde Ilkay Gündogan eerder deze week transfervrij terug naar Manchester City. Olmo keek vanaf de tribune toe, net als de geblesseerde Frenkie de Jong.

De aanwinst zag hoe een andere smaakmaker van de gouden Spaanse ploeg die de Europese titel greep de score opende. Lamine Yamal deed dat op kenmerkende wijze. De rechtsbuiten kwam vanaf de flank naar binnen en krulde de bal met zijn linker richting de verre hoek. Het was een fraai schot, dat getoucheerd werd door Athletic-verdediger Dani Vivian. Doelman Alex Padilla was daardoor kansloos: 1-0.

Met de broers Nico en Iñaki Williams als de belangrijkste aanvallers was Athletic niet ongevaarlijk. Een van de hachelijke momenten in het strafschopgebied van Barcelona resulteerde vlak voor rust in een strafschop. De zeventienjarige Cubarsí haalde nogal opzichtig Alex Berenguer neer. De bal ging op de stip en vanaf elf meter zorgde Oihan Sancet voor de gelijkmaker: 1-1.

Met Pedri als spelverdeler probeerde Barcelona de Basken in de tweede helft terug te dringen. Het was zoeken naar een opening en die werd na ongeveer een uur gevonden. Robert Lewandowski dacht te scoren met zijn inzet uit een geweldige voorzet van Raphinha, maar Padilla bracht redding met een weergaloze reflex. In de 75ste minuut werd de twintigjarige vervanger van de geblesseerde Unai Simón alsnog geklopt door de Poolse goalgetter. Raphinha gaf de bal goed mee aan Pedri en uit diens voorzet viel de bal via Padilla goed voor Lewandowski. Laatstgenoemde knalde met links overtuigend de 2-1 binnen. Het was voor de 36-jarige Lewandowski alweer zijn derde doelpunt van het seizoen in La Liga. Tegen Valencia hielp hij Barça met twee goals aan een 0-2 zege. Tegen Athletic werd hij opnieuw de matchwinner.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
5
5
0
0
17-4
+13
15
2
Atlético Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
3
Real Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
4
Villarreal
5
3
2
0
11-8
+3
11
5
Celta de Vigo
5
3
0
2
13-10
+3
9
* Actueel tot en met 18 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.