LFP geeft Mbappé ook in hoger beroep gelijk, maar PSG weigert te betalen

Reacties

De LFP heeft Kylian Mbappé ook in hoger beroep in het gelijk gesteld in het voortslepende conflict met Paris Saint-Germain. De Franse kampioen houdt echter voet bij stuk en weigert de naar Real Madrid vertrokken sterspeler zijn achterstallige salaris uit te keren.

LFP geeft Mbappé ook in hoger beroep gelijk, maar PSG weigert te betalen
© Pro Shots

Mbappé leeft op gespannen voet met PSG sinds hij afgelopen zomer transfervrij vertrok. De 25-jarige steraanvaller heeft nog een bedrag van 55 miljoen euro aan niet uitgekeerde salarissen en bonussen te goed van zijn oude werkgever, maar die weigert pertinent om dat geld over te maken. Die onenigheid komt vooruit uit een afspraak die door beide partijen anders wordt geïnterpreteerd. Mbappé zou wegens het niet lichten van een optie in zijn aflopende contract hebben afgezien van een loyaliteitsbonus. De speler meent echter gewoon recht te hebben op het geld en krijgt gelijk van de LFP.

PSG ging vorige maand al niet akkoord met de aanvankelijke uitspraak van de juridische commissie van de LFP, het orgaan dat de Ligue 1 organiseert, en geeft nu ook geen gehoor aan de uitspraak van de beroepscommissie, die Mbappé eveneens in het gelijk stelt. De verwachting is dat de Franse voetbalbond (FFF) of het Frans Nationaal Olympisch en Sport Comité (CNOSF) zich over de zaak zullen buigen. Uiteindelijk zal een rechter waarschijnlijk definitief uitspraak moeten doen. Pas dan is PSG volgens Franse media bereid om de 55 miljoen euro eventueel over te maken aan Mbappé.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.