Licentie Vitesse wordt maandag ingetrokken

Reacties

De licentiecommissie komt maandag bij elkaar om een besluit te nemen over de licentie van Vitesse, zo melden bronnen rond de club. Het zal gaan om een besluit tot intrekking. Afgelopen maandag miste de club de deadline om een sluitende begroting in te leveren. Ook heeft de club nog altijd geen bankrekening en accountant.

Licentie Vitesse wordt maandag ingetrokken
© Pro Shots

Vitesse dacht een combinatie van twee partijen gestrikt te hebben voor een overname, maar die kwamen er niet uit met de grootste schuldeiser van de club; Coley Parry. De Amerikaan heeft ruim veertien miljoen euro tegoed van de Arnhemmers.

De nieuwe investeerders waren bereid om het begrotingstekort voor volgend seizoen te financieren en een deel van de schuld te betalen, op voorwaarde dat Parry zelf ook water bij de wijn zou doen. De club reageerde dinsdag verrast op het afketsen van de deal, omdat werd verondersteld dat Parry akkoord zou gaan. Bij een faillissement ziet hij niets terug van de investering.

Vervolgens leverde Vitesse nog wel een begroting in, maar die biedt onvoldoende garanties om het seizoen te kunnen uitspelen en voldoet dus niet aan de eisen. Als de intrekking komende week een feit is, kan Vitesse nog in beroep. Voorwaarde is dan uiteraard wel dat er een gedekt reddingsplan komt en dat Vitesse kan garanderen volgend seizoen over een bankrekening en accountant te beschikken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.