Lichte zorgen bij Frankrijk: Mbappé laat training schieten

Reacties

Kylian Mbappé is daags voor de oefenwedstrijd tegen Canada niet op het trainingsveld verschenen. De superster van de Fransen trainde negen dagen voor de eerste groepswedstrijd individueel.

Lichte zorgen bij Frankrijk: Mbappé laat training schieten
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 0
Canada
Canada

Voor Frankrijk vormt de wedstrijd tegen de opponent die donderdag met 4-0 verslagen werd door het Nederlands elftal de generale repetitie. Les Bleus wonnen woensdagavond al met 3-0 van Luxemburg. In die wedstrijd maakte Mbappé de negentig minuten vol.

De absentie van Mbappé op het trainingsveld zaterdag was opvallend. Onder meer de verslaggevers van RMC Sport deden navraag, het zou om een voorzorgsmaatregel gaan. De 25-jarige aanvaller die na het EK bij Real Madrid aan de slag gaat, heeft binnen individueel gewerkt aan zijn fitheid.

Didier Deschamps had al de nodige zorgen voor de oefenwedstrijd tegen Canada. Volgens L'Équipe kan de bondscoach zondag vanwege fysieke klachten geen beroep doen op Kingsley Coman, Aurélien Tchouaméni en Adrien Rabiot. Het duel tussen Frankrijk en Canada wordt gespeeld in Bordeaux. De Fransen beginnen op 17 juni met een wedstrijd tegen Oostenrijk aan het EK. Op 21 juni is in Leipzig het Oranje van Ronald Koeman de tegenstander.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.