Lille dankzij Senegalees Sow ware doelpuntenmachine

Lille toont stilaan weer de contouren van het team dat vorig seizoen zulk spectaculair voetbal etaleerde. Met 72 treffers was de Noord-Franse club de productiefste van de Ligue 1.

Lille dankzij Senegalees Sow ware doelpuntenmachine

Aanvaller Moussa Sow is in kort tijdsbestek uitgegroeid tot revelatie van het lopende seizoen. De van Stade Rennes overgekomen Senegalese international startte dit jaar weifelend maar is sinds vorige maand niet af te stoppen.

Zondag in het duel met Lorient (6-3) scoorde Sow drie keer, een herhaling van zijn prestatie tegen Caen (2-5). Door die doelpuntenexplosie staat Lille als koploper op 31 competitiegoals. Sow voert het topscorersklassement aan met dertien treffers, drie meer dan Caen-aanvaller Youssef El-Arabi.

De 24-jarige aanvaller, in het grijs verleden nog Frans jeugdinternational in een lichting met onder anderen de huidige Haantjes-spelmaker Yoann Gourcuff en doelman Hugo Lloris, is de enige nieuweling in het basisteam van trainer Rudi García. Ondanks de knappe vierde plaats in het voorbije seizoen was Lille in staat zijn beste spelers Gervinho, Eden Hazard, Rio Mavuba en Frans international Adil Rami te behouden.

Traditioneel staat de club in de schaduw van Olympique Marseille en Olympique Lyon, maar toch heeft coach García vanaf 2008 gewerkt aan een solide elftal dat steevast 4-3-3 speelt en met Hazard een juweeltje in de gelederen heeft. De negentienjarige Belgisch international wordt door zijn acties en assists omschreven als een fenomeen.

Koploper Lille gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Arles AC. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's