Lille en Aston Villa stunten tegen grootmachten, Juve wint thriller in Leipzig

Reacties

De voetballiefhebber werd woensdag op een heerlijke Champions League-avond getrakteerd. Titelverdediger Real Madrid verloor bij het dappere Lille OSC. Ondertussen stuntte Aston Villa tegen Bayern München. En dan waren er nog de heroïsche zeges van Benfica en Juventus. Een overzicht.

Lille en Aston Villa stunten tegen grootmachten, Juve wint thriller in Leipzig
Lille
Lille
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Voor de vijftiende keer is Real Madrid dit seizoen als titelverdediger begonnen in de Champions League (en eerder Europa Cup I). Na het stroeve, maar succesvolle begin tegen VfB Stuttgart (3-1 zege, red.) stond er woensdag een uitwedstrijd bij Lille OSC op het programma. Het had het duel van de broertjes Mbappé kunnen worden, maar de jongere Ethan raakte afgelopen weekend geblesseerd. Daardoor miste Lille zijn Mbappé, terwijl Kylian Mbappé bij Real Madrid op de reservebank begon.

Dat begon Endrick overigens niet. De achttienjarige Braziliaan werd de jongste basisspeler van De Koninklijke ooit in de Champions League en loste zijn legendarische voorganger Raúl af. Endrick kon in Frankrijk weinig potten breken. Sterker, op slag van rust zag hij zijn collega-spits aan de andere kant de show stelen. Jonathan David opende de score via een strafschop.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken

In de tweede helft haalde Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti alsnog zijn grote ster van stal. Mbappé loste Endrick af om alsnog een resultaat te forceren. Hij werd ontvangen met een opvallend luid fluitconcert. Dat kreeg Mitchel Bakker niet. De linksback speelde een geweldige wedstrijd en werd beloond met een applauswissel in de absolute slotfase. Vanaf de bank zag hij dat zijn ploeg overeind bleef tijdens een storm van Madrileense aanvallen, waardoor een volksfeest losbarstte in Lille.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 3
Juventus
Juventus

Juventus heeft de vliegende start van de CL-campagne, tegen PSV, een geweldig vervolg kunnen geven. Op bezoek bij RB Leipzig toonde de Oude Dame absolute veerkracht. Benjamin Sesko leek aanvankelijk nog de grote man te worden. Met een geweldige goal opende de Sloveen de score namens de Duitsers. Dusan Vlahovic maakte na de rust nog knap gelijk namens de Italianen, maar Sesko reageerde even later zelf. Nadat Oranje-international Xavi Simons een schot met de arm geblokt zag worden, mocht de spits aanleggen: 2-1.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken

Ondertussen stond Juventus al met tien man door een rode kaart van Michele Di Gregorio. Desondanks gaven de Italianen niet op. Integendeel. Vlahovic stond namelijk nog een keer op en maakte op grandioze wijze gelijk. Een puntje leek het maximaal haalbare voor het tiental van trainer Thiago Motta. Tot Francisco Conceição opstond. De ex-Ajacied maakte er 2-3 van en verzekerde Juventus van een heroïsche zege.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken

Aston Villa
Aston Villa
1 - 0
Bayern München
Bayern München

Aston Villa heeft andermaal bewezen van toegevoegde waarde te zijn in de Champions League. De revelatie van het afgelopen Premier League-seizoen won de eerste wedstrijd al, maar ook tegen de top van Europa bleek het competitief. Pau Torres zag tegen Bayern München de openingstreffer eerst nog afgekeurd worden. Met invaller Ian Maatsen in de ploeg werd in de tweede helft geprobeerd Der Rekordmeister te vloeren.

Om te winnen, wist manager Unai Emery wat hem te doen stond. Op de reservebank had hij namelijk de grootste troefkaart van Europa zitten: Jhon Durán. De Colombiaanse pinchitter is de meest succesvolle in zijn vak. In vier van zijn zes invalbeurten in de Premier League scoorde hij al. Dat lukte ook op het Europese hoofdpodium. Tien minuten voor tijd sloeg de supersub toe, waardoor Villa een sensationele zege boekte en nu al zes punten verzamelde. Het Bayern München van trainer Vincent Kompany moet met lege handen terug naar Duitsland.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken

Benfica
Benfica
4 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

De veegpartij van de avond vond woensdag plaats in Lissabon. Atlético Madrid ging namelijk onderuit op bezoek bij Benfica, waar voormalig Eredivisie-sterren Fredrik Aursnes, Orkun Kökçü en Vangelis Pavlidis aan de aftrap stonden. Smaakmaker Kerem Aktürkoglu brak al vroeg de ban. De Turk deed dat op aangeven van Aursnes. Good-old Ángel di María benutte nog een strafschop, terwijl Alexander Bah er zelfs 3-0 van maakte.

Daar bleef het niet bij, want dé man in vorm zorgde voor een kers op de taart. Kökçu zette een kroon op zijn goede wedstrijd met de vierde treffer. Dat deed hij via een feilloze strafschop. Daardoor ging de ploeg van Diego Simeone met het schaamrood op de kaken terug naar Spanje.

Sturm Graz
Sturm Graz
0 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Zonder de geblesseerde Bjorn Meijer kende Club Brugge een vliegende start in Oostenrijk. Voormalig FC Twente-flop Christos Tzolis legde Sturm Graz-doelman Kjell Scherpen al vroeg in de luren. Op fenomenale wijze werd de keeper verschalkt. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor de Belgische topclub drie heel welkome punten pakte.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken

Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb
2 - 2
Monaco
Monaco

Jordan Teze zag AS Monaco woensdag een slechte beurt maken in Kroatië. Op bezoek bij Dinamo Zagreb moest de wisselspeler toekijken hoe Peter Sucic op slag van rust zijn ploeggenoten pijn deed. Na ruim een uur spelen werd het nog pijnlijker: Martin Baturina verdubbelde namelijk de voorsprong. Mohammed Salisu blies de Franse hoop met de aansluitingstreffer echter nieuw leven in. Dat bleek ook, want bij het scheiden van de markt redde Denis Zakaria de meubelen voor Monaco: 2-2. Teze kwam zelf niet van de bank, waardoor het een zure avond werd voor de ex-PSV’er.

Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
0 - 3
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Atalanta heeft Shakhtar Donetsk een enorme dreun uitgedeeld. De ploeg van Marino Pusic ging in Gelsenkirchen met 0-3 onderuit tegen de Italianen, die veel sterker waren dan de topclub uit Oekraïne. Atalanta, met Marten de Roon als aanvoerder, maakte voor rust het verschil door doelpunten van Berat Djimsiti en Ademola Lookman. Lookman, vorig seizoen nog de grote man in de Europa League-finale, was bij het openingsdoelpunt de aangever. Vlak na de pauze zorgde Raoul Bellanova voor de beslissing.

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.

Eerder op de avond kwam Feyenoord in actie tegen Girona. Lees hier het wedstrijdverslag.

Liverpool speelde tegen Bologna, lees hier alles over dat duel.

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
2
2
0
0
10-1
+9
6
2
Brest
2
2
0
0
6-1
+5
6
3
Benfica
2
2
0
0
6-1
+5
6
4
Bayer Leverkusen
2
2
0
0
5-0
+5
6
5
Liverpool
2
2
0
0
5-1
+4
6
6
Aston Villa
2
2
0
0
4-0
+4
6
* Actueel tot en met 3 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.