Lille verslaat Sevilla door curieuze goal

Lille heeft een voorsprong genomen in de tweekamp met Sevilla in het kader van het UEFA Cuptoernooi. De Spanjaarden domineerden in Frankrijk, maar de thuisclub boekte een 1-0 overwinning door een curieus doelpunt.

Halverwege de eerste helft liet Geoffrey Dernis namens Lille een corner gevaarlijk het vijandelijk strafschopgebied indraaien. Sevilla-doelman Antonio Notario verkeek zich volkomen op de voorzet en zonder dat deze door iemand werd aangeraakt zeilde de bal het doel in.

Het doelpunt was het sluitstuk van een spectaculaire beginfase waarin beide ploegen de lat raakten. Sevilla had over negentig minuten het meeste balbezit, maar Lille toonde zich eens te meer een taaie ploeg. De Fransen hielden stand en reizen volgende week met een kleine voorsprong naar Spanje af.