Lineker wordt nerveus van uitleg Slot: 'Dit hebben we Klopp nooit horen doen'

Reacties

Niet alleen de spelers van Liverpool moeten nog wennen aan de speelwijze van Arne Slot, zijn mediaoptredens zijn ook nieuw voor de Engelse analytici. De uitleg van de voormalig trainer van Feyenoord over de wissel van Jarell Quansah tegen Ipswich Town (0-2) viel niet bij iedereen in goede aarde.

Lineker wordt nerveus van uitleg Slot: 'Dit hebben we Klopp nooit horen doen'
© Pro Shots
Ipswich Town
Ipswich Town
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Slot haalde Quansah zaterdagmiddag bij zijn debuut als trainer in de Premier League in de rust naar de kant voor Ibrahima Konaté. Hij vond dat de 21-jarige verdediger in de eerste helft te veel duels verloor en maakte dat in de rust ook duidelijk in de kleedkamer. 'Het eerste dat ik zei was dat we het niet over tactiek hoeven te hebben, als je zoveel duels verliest. Jarell verloor elk duel, te veel spelers verloren te veel duels', vertelde Slot na afloop.

Om die reden bracht Slot in de tweede helft de fysiek sterke Konaté in. 'Hij moest de kopduels winnen van hun nummer 9, daardoor kregen we weer de controle', zei de Liverpool-coach, die bevestigde dat de wissel van Quansah (foto) een tactische keuze was. Gary Lineker had daar moeite mee. 'Om zo openlijk te spreken over het optreden van een speler, hebben we Jürgen Klopp denk ik nooit horen doen. Dat is al meteen een verschil.'

'Slot is de beste trainer van Europa'

De BBC-presentator vertelde in de podcast The Rest is Football er altijd een beetje nerveus van te worden als trainers kritisch zijn op hun spelers. 'En het was geen ervaren speler, toch?' vulde Alan Shearer aan. 'Ik vraag me af of hij dit ook had gedaan bij een ervaren speler. Dit is makkelijker om te doen bij een jonge speler dan bij een van je kanonnen. Om eerlijk te zijn pakte het goed uit, maar ik dacht hetzelfde toen hij dat zei.'

In Nederland kreeg Slot vaak complimenten voor zijn heldere uitleg na afloop van wedstrijden en zijn tactische analyses, in Engeland moeten ze er overduidelijk nog een beetje aan wennen. Ook de tactiek van Liverpool is voer voor discussie. Zo verbaasden Gary Neville en Jamie Carragher zich bij Sky Sports al over een moment in de opbouw, waarbij linksback Andy Robertson ver terugzakte om de bal op te halen bij Virgil van Dijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.