Lisandro Martínez dankt voormalig topverdediger na eerste interlandgoal

Reacties

Lisandro Martínez maakte donderdagnacht in de kwartfinale van de Copa América zijn eerste doelpunt in het shirt van Argentinië. Dat bracht bij de oud-speler van Ajax na afloop een hoop emoties naar boven.

Lisandro Martínez dankt voormalig topverdediger na eerste interlandgoal
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
1 - 1
Ecuador
Ecuador

Martínez zette La Albiceleste in de 35ste minuut op voorsprong tegen Ecuador. Bij de tweede paal reageerde hij alert op een voorzet die werd verlengd en kopte hij binnen. Volgens Martínez speelde assistent-trainer Walter Samuel, oud-speler van onder anderen Internazionale, een belangrijke rol bij het doelpunt. 'Hij had me gezegd dat ik bij de tweede paal in de hoek moest gaan staan en dat is wat ik deed. Het was precies goed', aldus Martínez tegenover TyC Sports.

De bikkelharde verdediger droeg het doelpunt op aan zijn overleden grootouders. 'Mijn eerste doelpunt in dit shirt brengt ongelooflijke emotie met zich mee, het is een uniek gevoel', ging Martínez verder. Twijfel of zijn kopbal wel helemaal over de lijn was, had Martínez niet. 'Ik heb geen moment geaarzeld. Ik zag dat de bal over de lijn ging en begon met vieren.'

Titelhouder Argentinië kroop tegen Ecuador door het oog van de naald. Het duel eindigde in 1-1, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen. Lionel Messi miste de eerste penalty, maar doelman Emiliano Martínez eiste daarna een heldenrol op.

Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Lisandro Martínez
Meer over Lisandro Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.