Liverpool achterhaalt Spurs in blessuretijd

Tottenham Hotspur raakte opnieuw een voorsprong kwijt, ditmaal tegen Liverpool. Chelsea won voor het eerst sinds augustus een competitieduel.

Manchester City-Middlesbrough 3-1
City behield de derde plaats met een overtuigende zege. De ploeg van Sven Göran Eriksson kwam al na negen minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Chris Riggott na een hoekschop. Na een half uur zorgde uitblinker Elano voor de 2-0 met een uithaal vanaf twintig meter. De Braziliaan tekende ook voor de mooiste actie: in de 63ste minuut krulde hij een vrije trap fraai in de voor hem linker bovenhoek: 3-0.

Liverpool-Tottenham Hotspur 2-2
En weer gaf Tottenham een voorsprong uit handen. Ver in blessuretijd kopte Fernando Torres bij de tweede paal de 2-2 op het scorebord na een voorzet van Steve Finnan. The Spurs hadden een vlotte 1-0 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Nadat Andrei Voronin had geprofiteerd van een nieuwe blunder van doelman Paul Robinson, was het Robbie Keane die tweemaal goed doorzette en José Manuel Reina kansloos liet. Ryan Babel en Dirk Kuijt kwamen beiden na rust als invaller in het veld.

Bolton Wanderers-Chelsea 0-1
Voor het eerst sinds 25 augustus won Chelsea in de Premier League. Salomon Kalou bezorgde The Blues de overwinning. Hij gebruikte goed zijn lichaam nadat Mickaël Essien een uittrap van Petr Cech had verlengd, hield twee verdedigers van zijn lijf en klopte doelman Jussi Jääskeläinen met een droge knal. Chelsea, waarbij Frank Lampard terugkeerde na een blessure, had het te stellen met Bolton, dat vlak voor tijd nog de lat trof via Stelios Giannakopoulos.

Everton-Newcastle United 2-3
Newcastle won mede dankzij de razend snel herstelde Michael Owen. De aanvaller viel in het laatste kwartier in en vergrootte direct de voorsprong tot 3-1 door raak te koppen na een vrije trap van Emre Belözoglu. De andere goals van The Magpies kwamen op naam van Nicky Butt (0-1) en Emre (1-2).

Man City is derde met negentien punten uit negen duels, Liverpool is vierde met zestien uit acht. Chelsea heeft vijftien punten uit negen wedstrijden en Newcastle volgt met veertien uit acht. Tottenham heeft het nog steeds moeilijk met negen uit negen.