Liverpool en Spurs met veel goals in subtop

Liverpool en Tottenham Hotspur schoten flink uit hun slof in het Premiership. Het leverde de twee ploegen een plaats op in de subtop.

Liverpool-Fulham 4-0Na een saaie eerste helft, nam Liverpool in de tweede helft ruim afstand van Fulham. Dirk Kuijt had een belangrijk aandeel in de 1-0. Zijn schot werd door Fulham-verdediger Ian Pearce met de hand geblokt. Steven Gerrard benutte de strafschop in tweede instantie, nadat doelman Jan Lastuvka de eerste inzet had gekeerd.

Het verzet van Fulham was gebroken na de openingstreffer. Jamie Carragher kon bij de tweede paal een door Daniel Agger doorgekopte bal binnentikken voor de 2-0. Agger verzorgde ook de assist van de 3-0. De voorzet van de Deense verdediger werd door Luis García via de onderkant van de lat binnengekopt. De van een blessure teruggekeerde Mark Gonzalez bekroonde zijn rentree met een direct raak geschoten vrije trap. Invaller Collins John kon de eer van de gasten niet redden.

Tottenham Hotspur-Charlton Athletic 5-1Tottenham boekte een zeer ruime zege op degradatiekandidaat Charlton. Op White Hart Lane werd het liefst 5-1. The Spurs sloegen rond het half uur kort achter elkaar twee keer toe. Dimitar Berbatov opende de score op aangeven van Aaron Lennon; twee minuten later stond het 2-0 door een goal van Teemu Tainio. Tottenham-verdediger Michael Dawson maakte het nog even spannend door in eigen doel te scoren, maar het krachtsverschil was te groot.

Steed Malbranque, Jermain Defoe en opnieuw Berbatov tilden de stand in de tweede helft naar 5-1. Jerrel Hasselbaink mocht bij Charlton invallen op het moment dat die ruime score al was bereikt. Edgar Davids ontbrak bij de thuisclub.

Blackburn Rovers-Newcastle United 1-3André Ooijer kreeg met Blackburn op eigen veld klop van Newcastle, dat na een half uur op voorsprong kwam door een volley met links van Obafemi Martins. Vier minuten later nam Steven Taylor de 0-2 voor zijn rekening.

Ondanks een rode kaart voor Stephane Henchoz nog voor het rustsignaal, kwam Blackburn nog terug in de wedstrijd. Morten Gamst Pedersen zorgde met een afstandschot voor 2-1 en daardoor mocht de thuisclub tot de laatste minuut hopen op een gelijkspel. Martins besliste het duel vlak voor tijd met zijn tweede treffer.

Middlesbrough-Wigan Athletic 1-1De keepers speelden een hoofdrol in het Riverside Stadium. Mark Schwarzer bij Middlesbrough door zijn ploeg te behoeden voor een nederlaag, zijn collega Chris Kirkland doordat hij met hoofdwond naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Wigan kwam niet verder dan een enkele goal en dat brak de ploeg van reserve Denny Landzaat en de geblesseerde Arjan de Zeeuw op. Henri Camara zette de gasten op voorsprong vanaf de strafschopstip. Yakubu Aiyegbeni passeerde invaller-doelman Mike Pollit voor de gelijkmaker en het punt dat Middlesbrough eigenlijk niet verdiende. Bij de thuisclub kon George Boateng gewoon meespelen, nadat hij eerder in de week was vrijgesproken van een rode kaart.

Portsmouth-Everton 2-0Portsmouth blijft goed meedoen in de subtop van het Premiership. Pompey versloeg concurrent Everton met 2-0. Matthew Taylor zorgde voor een kunststukje door met een volley van grote afstand doelman Tim Howard te verrassen. Nwankwo Kanu schoot Portsmouth in veilige haven met zijn negende treffer van het seizoen.

Watford-Reading 0-0Watford was beter in het duel tussen de twee promovendi, maar liet na van de laatste plaats in het Premiership af te komen. Het bleef 0-0 aan Vicarage Road. Reading blijft keurig vijfde door het punt.