Liverpool haalt uit tegen Sheffield United

Liverpool had weinig moeite met Sheffield United, Charlton Athletic drukte West Ham United dieper in de zorgen zorgen en Reading verloor weer eens.

Liverpool-Sheffield United 4-0Liverpool maakte met een uitzege in Barcelona indruk in de Champions League, maar in het Premiership was het voor de thuiswedstrijd tegen Sheffield United allemaal minder indrukwekkend met een doelpuntloze remise tegen Everton en een nederlaag tegen Newcastle United. Thuis tegen Sheffield haalde Liverpool weer eens fors uit. In zeven minuten tijd benutte Robbie Fowler (foto) twee strafschoppen. Dirk Kuijt verving in die fase Peter Crouch, die Anfield Road met een hoofdwond verliet. Een dominant Liverpool hield Sheffield United ook na rust in een ijzeren greep, met nog goals van Sami Hyypiä en Steven Gerrard.

Charlton Athletic-West Ham United 4-0Twee clubs in de gevarenzone, waarbij West Ham United na de 4-0 tegen een directe concurrent Charlton Athletic niet meer lijkt te redden. Na goals van achtereenvolgens Darren Ambrose, Jerome Thomas en Darren Bent, vertrokken West Ham-fans al in de rust. Ze misten niets in de tweede helft, hoewel Thomas pas in de 88ste minuut de score een ander aanzien gaf. Charlton-invaller Jerrel Hasselbaink schoot in de tweede helft nog net naast.

Middlesbrough-Reading 2-1Reading was lang van slag na het vroege openingsdoelpunt van Mark Viduka voor Middlesbrough. Reading, een van de verrassingen van dit seizoen, kende een betere start in de tweede helft, maar dat leidde niet tot een doelpunt. Yakubu Aiyegbeni breidde de voorsprong van Middlesbrough in de 69ste minuut uit. Pas drie minuten voor tijd kwam Reading via John Oster terug in de wedstrijd, maar slaagde er vervolgens niet meer in langszij te komen.

Watford-Everton 0-3Watford legt zich al neer bij de andere status die de club volgend seizoen bekleedt. Ook Everton speelde niet echt indrukwekkend. Halverwege de eerste helft werden binnen twee minuten twee doelpunten gemaakt. Eerst door Manuel Fernandes, daarna door Andrew Johnson. Het rommelige duel sleepte zich na rust naar het einde, met nog een doelpunt in de blessuretijd van invaller Leon Osman.