Liverpool laat zich verrassen: Slot ziet Forest stunten op Anfield

Reacties

Het tijdperk van Arne Slot als trainer van Liverpool kon bijna niet beter beginnen. Zaterdag zat het voor het eerst tegen. Op papier was het thuisduel met Nottingham Forest een makkie, maar de praktijk wees iets anders uit. De bezoekers verlieten Anfield voor het eerst in 55 jaar met een zege. 

Liverpool laat zich verrassen: Slot ziet Forest stunten op Anfield
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Slot lijkt zijn favoriete elf bij Liverpool te hebben gevonden. Voor het derde duel op rij koos de Nederlander voor dezelfde namen. Dat betekende dat Cody Gakpo opnieuw genoegen moest nemen met een rol als invaller. Luis Díaz keerde pas laat terug van interlandverplichtingen, maar kreeg toch de voorkeur boven de Nederlander.

Met Ryan Gravenberch en Virgil van Dijk in de basis begon Liverpool aan de eerste van zeven wedstrijden in een tijdsbestek van 22 dagen. The Reds maakten voor de interlandbreak grote indruk op bezoek bij Manchester United en wilden de 0-3 zege op Old Trafford een vervolg geven tegen Nottingham Forest. Dat bleek lastiger dan gedacht.

Liverpool domineerde, kreeg ook kansen, maar verzuimde de krachtsverhoudingen uit te drukken in de score. Ook een slippertje van Matz Sels leidde niet tot het openingsdoelpunt. De doelman van Forest liet een ongevaarlijke kopbal van Díaz los en kon de bal vervolgens op de doellijn weer vangen. Eerder stond de paal een doelpunt van de Colombiaan al in de weg. Forest stelde daar eigenlijk niets tegenover.

Dodelijk effectief
De bezoekers uit Nottingham werkten keihard, maar dwongen lange tijd geen kansen af. Daar kwam in de slotfase verandering in. Na een spaarzame uitbraak van Forest besloot Callum Hudson-Odoi het maar eens te proberen. De invaller zocht de verre hoek en bleek dodelijk effectief. Ook Alisson kon de eerste tegentreffer van Liverpool dit seizoen niet meer voorkomen (0-1).

Het doelpunt van Hudson-Odoi was een enorme domper voor Liverpool, dat sinds het seizoen 1968/69 thuis niet meer verloor van Forest. Slot zag zich genoodzaakt om in te grijpen en stapte over op een systeem met drie verdedigers. De thuisploeg beukte op de deur van Forest, maar ook met Gakpo en Darwin Núñez in de ploeg kreeg het ploeterende Liverpool het niet voor elkaar om Sels te passeren.

Daardoor eindigde de middag in mineur voor Slot. Na drie overwinningen op rij ging Liverpool voor het eerst dit seizoen onderuit. Manchester City rekende zaterdag in eigen huis af met Brentford en is de enige overgebleven ploeg in de Premier League zonder puntenverlies.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
4
4
0
0
11-3
+8
12
2
Arsenal
4
3
1
0
6-1
+5
10
3
Newcastle United
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
5
Aston Villa
4
3
0
1
7-6
+1
9
6
Brighton & Hove Albion
4
2
2
0
6-2
+4
8
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.