Liverpool onderstreept groot verschil in klasse met PSV

Vier minuten, langer lukte het PSV niet om de hoop op een goed resultaat tegen Liverpool levend te houden op Anfield. De Nederlandse kampioen was machteloos tegen de sterke Engelse ploeg en verloor met 3-1.

Liverpool-PSV was nooit een echte wedstrijd. In de eerste tien minuten maakte de thuisploeg duidelijk dat er een heel groot kwaliteitsverschil tussen beide clubs zit, met de Engelse gastheer onbetwist in het voordeel. The Reds waren in de openingsfase nagenoeg constant in balbezit, de Eindhovenaren konden de bal amper controleren.

Al na vier minuten verscheen er een voorsprong voor Liverpool op het scorebord. Nadat Andreas Isaksson een volley van Fernando Torres had gekeerd, belandde de bal bij Dirk Kuijt, die vanaf tien meter uithaalde en wél Isaksson passeerde. De Zweedse doelman zag er niet best uit bij zijn poging de inzet van Kuijt te keren.

De voorsprong groeide een half uur later uit tot twee goals verschil. Torres versnelde op de rechterflank en zette voor op Robbie Keane. De bal belandde iets achter de Ier, maar die kreeg daardoor net genoeg ruimte van Dirk Marcellis om zijn rechtervoet tegen de bal te zetten en de bal in het doel te werken: 2-0. Waar coach Huub Stevens had gehoopt dat zijn ploeg af en toe via het middenveld de aanval zou zoeken, daar gebeurde eigenlijk helemaal niets. De Eindhovenaren kwamen gaandeweg wel iets vaker op de helft van Liverpool, maar slaagden er nimmer in een uitgespeelde kans te creëren. De pogingen kwamen van afstand, waarvandaan met name Nordin Amrabat het enkele malen probeerde. Echt moeilijk kreeg doelman José Manuel Reina het niet.

Pas na de 3-0 van Liverpool schiep PSV zijn enige kans, en die leverde nog een doelpunt op ook. Invaller Balász Dzsudzsák zette voor en collega-invaller Danny Koevermans kroop goed voor zijn man en tikte beheerst de 3-1 op het scorebord. Maar zijn treffer had weinig waarde, aangezien Steven Gerrard twee minuten eerder het verschil tot drie had opgevoerd. De aanvoerder van Liverpool schoot de bal binnen uit een vrije trap, zijn honderdste treffer voor zijn club.

Na twee duels heeft PSV nog altijd nul punten. In de komende twee wedstrijden tegen Olympique Marseille (dat ook puntloos is) zal de ploeg van Stevens moeten proberen deelname aan het UEFA Cup-toernooi veilig te stellen. Liverpool heeft zes punten, net als Atlético Madrid.