Liverpool ontdoet zich van Porto

Liverpool zit bij de laatste vier in de UEFA Cup. Twee doelpunten binnen vijf minuten waren voldoende voor de overwinning op Porto. Doelman Sander Westerveld (foto) hield zijn doel schoon.

Liverpool ontdoet zich van Porto

Vooraf hadden de Engelsen nog wel wat vrees voor de stugge Portugezen. Porto krijgt immers maar weinig goals tegen en is altijd gevaarlijk via de counter. Liverpool speelt dit seizoen echter ook zeer gegroepeerd. Vanuit een gesloten verdediging gokt het vaak op de snelheid van de spitsen.

De wedstrijd kenmerkte zich dan ook door veel strijd in een kleine ruimte. De twee doelpunten vielen tussen de 35ste en 40ste minuut. Twee keer was Steven Gerrard vanaf rechts de aangever. De eerste goal werd enigszins gelukkig gemaakt door Danny Murphy. Met de hulp van zijn armen nam hij de bal aan, en zijn rollertje verdween via de paal in het doel. Het doelpunt van Michael Owen was wel fraai. Hij kopte een voorzet van Gerrard tegen de touwen. In de tweede helft kwam Liverpool nauwelijks meer in gevaar. En zit het vrijdag in de koker voor de loting van de halve finale.

Bekijk hier al onze video's