Liverpool stopt ManU en Van Nistelrooy

Aan twee reeksen kwam dinsdagavond een einde: Manchester United zag de serie van acht overwinningen op rij stuklopen, en Ruud van Nistelrooy moest na acht doelpuntrijke duels zonder goal van het veld. Een reeks bleef intact: Liverpool won voor de vierde keer op rij van ManU.

Die zege was even onverwacht als onverdiend. Liverpool had in de laatste negen competitieduels slechts een keer gewonnen, terwijl Manchester sinds 8 dcecember geen punt meer had verspeeld in eigen land. Maar in het treffen op Old Trafford slaagde Manchester er geen enkele keer in de verdediging van the Reds aan gort te spelen.

De bezoekers lukte dat één keer, en dat bleek voldoende voor de zege. In de 85ste minuut vond Steven Gerrard ploeggenoot Danny Murphy in het strafschopgebied van de thuisploeg, en die kleine middenvelder lepelde de bal in één beweging over de kansloze Fabien Barthez.

Het was het enige hoogtepunt van de ontmoeting tussen de nummers een en vijf van het Premiership. Het duel begon nog wel in zeer hoog tempo, maar verzandde al snel in een wedstrijd waarin de centrale verdedigers het meest opvielen en de aanvallers er niet aan te pas kwamen.

Manchester had een optisch overwicht tegen het zeer terughoudend spelende Liverpool, maar slaagde er niet in om Ruud van Nistelrooy in het spel te betrekken. Sami Hyypiä en Stéphane Henchoz bleken te sterk voor Ryan Giggs en de Nederlandse topscorer, terwijl aan de andere kant van het veld Emile Heskey en Michael Owen zich stukliepen op met name Laurent Blanc. Het duel kende zodoende amper kansen, en iets meer mogelijkheden, die vooral bestonden uit afstandsschoten. Maar daardoor lieten Barthez en Jurek Dudek zich niet verrassen.

Liverpool heeft sinds 11 september 1999 niet meer verloren van Manchester United. Sindsdien speelden beide ploegen een keer gelijk en wonnen the Reds vier keer op rij.

Bekijk hier al onze video's