Liverpool via dubieuze goal voorbij Chelsea

Tenenkrommend spannend en sfeervol was de strijd tussen Liverpool en Chelsea. Geen van beide ploegen kon voetballend het verschil maken, en dus bracht een uiterst dubieus doelpunt het verschil (1-0). In het voordeel van Liverpool, dat niet mocht klagen.

Liverpool via dubieuze goal voorbij Chelsea

Welgeteld één gelukte steekbal voor het doel was er te zien in de return in de halve finale van de Champions League. En daar zal nog lang over worden nagepraat omdat het vervolg allesbeslissend was in de zo gelijkopgaande strijd tussen de twee Engelse ploegen. Of de bal na de inzet van Luis García de doellijn van Chelsea in de vierde minuut was gepasseerd, konden alle honderd herhalingen niet aantonen. Dat hij er niet in zat, leek waarschijnlijker, maar daarvoor was evenmin bewijs. Het wachten lijkt op die ene fotograaf die vanuit de juiste hoek wel op het juiste moment afdrukte, al verandert dat niets meer aan het resultaat.

Tegenover de totale absentie van uitgespeelde aanvallen was er hartstocht, wilskracht en strijd in overvloed. Vooral van de kant van de thuisploeg, die zich door de snelle voorsprong in zijn sas voelde. En met het eigen publiek dat ieder gewonnen duel of ingooi luidkeels bejubelde, kende Liverpool in de eerste helft geen enkel penibel moment.

Chelsea had zeker na de hectische beginfase wel een licht overwicht en speelde meer op de vijandige helft dan Liverpool, maar echte kansen creëerde de Engelse landskampioen niet. The Reds dwongen evenmin veel af, maar daar maalde niemand om op Anfield.

Na rust bleef Chelsea zonder veel succes zoeken naar een gaatje in de rode muur. Frank Lampard was dichtbij maar Jurek Dudek redde op zijn vrije trap van twintig meter. Liverpool hoopte een geslaagde uitbraak.

Toen José Mourinho Mateja Kezman en Arjen Robben inbracht, en zelfs verdediger Robert Huth als stormram, voerden The Blues de druk verder op. Maar ook Robben miste het beetje vernuft dat nodig was om iets te forceren.

Voor de eigen Kop bleef de ploeg van Rafael Benítez overeind. Dankzij goudhaantje Luis García, die in de voorgaande ronden tegen Bayer Leverkusen en Juventus ook al beslissende doelpunten maakte, en het mogelijke timmermansoog van de grensrechter, staat Liverpool op 26 mei in Istanbul in de finale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's