Liverpool via uitblinkende Salah ook langs Bologna in de Champions League

Reacties

Liverpool heeft ook de tweede wedstrijd in de Champions League gewonnen. Na de overwinning op AC Milan volgde een zege op Bologna: 2-0. Mohamed Salah was met een goal en een assist de grote man.

Liverpool via uitblinkende Salah ook langs Bologna in de Champions League
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Bologna
Bologna

De wedstrijd tussen Liverpool en Bologna was een Nederlands onderonsje. Bij Liverpool speelden Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch in de basis, bij Bologna begonnen Thijs Dallinga en Sam Beukema in de basis.

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.

Liverpool werd al vroeg opgeschrikt door een goal van Dallinga, die echter werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna zag Arne Slot zijn ploeg op voorsprong komen: Alexis Mac Allister tikte van dichtbij binnen na een bekeken voorzet van Salah. 

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken

Ook bij Liverpool viel kort daarna een afgekeurde goal: Darwin Nuñez scoorde, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. De goal van Nuñez had Liverpool een hoop ellende kunnen besparen, want in een tijdsbestek van een paar minuten werden The Reds volledig weggeblazen door Bologna. Dat leverde mogelijkheden van Dan Ndoye en kort daarna van Kacper Urbanski op. De Italianen gaven het signaal niet voor de sier naar Anfield te zijn gekomen.

Liverpool moest ook een aantal malen aan de noodrem trekken, getuige de gele kaarten van Van Dijk en Ibrahima Konaté, die het aan de stok kreeg met Beukema. Beiden kregen de gele kaart nadat ze met elkaar worstelden bij een corner, al was de kaart van Beukema daarbij discutabel te noemen.

Als Bologna resultaat had willen halen op Anfield, dan had het zeker gekund. Zo moest doelman Alisson van Liverpool zich strekken bij een schot van Riccardo Orsolini, waardoor Bologna vooralsnog op nul goals blijft staan in de Champions League. Na de 2-0 van Salah (hij stak naar binnen en vuurde op kenmerkende wijze met zijn linker) leek het beste er vanaf bij Bologna, dat zich kranig had verweerd op Anfield, maar voor wie het allemaal net niet genoeg was.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken

Liverpool speelt de volgende wedstrijd in de Champions League uit bij RB Leipzig. Bologna treft Aston Villa.

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
2
2
0
0
10-1
+9
6
2
Brest
2
2
0
0
6-1
+5
6
3
Benfica
2
2
0
0
6-1
+5
6
4
Bayer Leverkusen
2
2
0
0
5-0
+5
6
5
Liverpool
2
2
0
0
5-1
+4
6
6
Aston Villa
2
2
0
0
4-0
+4
6
7
Juventus
2
2
0
0
6-3
+3
6
8
Manchester City
2
1
1
0
4-0
+4
4
9
Internazionale
2
1
1
0
4-0
+4
4
10
Sparta Praag
2
1
1
0
4-1
+3
4
* Actueel tot en met 3 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.