Lodeiro kan zijn Ajax-debuut maken tegen Roda

Ajax en Nicolás Lodeiro hebben een akkoord bereikt over een meerjarig contract. Als de medische keuring geen roet in het eten gooit, is de middenvelder vanaf vrijdagmiddag officieel Ajacied.

Lodeiro kan zijn Ajax-debuut maken tegen Roda

De tweevoudig Uruguayaans international mist echter de komende drie wedstrijden van Ajax, omdat hij pas vanaf 1 februari beschikbaar is voor de Amsterdammers. De thuisduels met AZ en NEC (KNVB-beker), alsmede de uitwedstrijd tegen Feyenoord maakt Lodeiro dus nog niet mee.

De twintigjarige middenvelder kan zijn debuut voor Ajax maken tijdens het thuisduel met Roda JC, dat voor 3 februari op het programma staat. Vier dagen later speelt de ploeg van trainer Martin Jol opnieuw in eigen huis tegen FC Twente, dat de tweede plaats bezet met negen punten voorsprong op Ajax.

Overigens zal Lodeiro bij Ajax niet spelen met zijn favoriete rugnummer. De aanvallend ingestelde middenvelder speelt in de vertegenwoordigende elftallen van Uruguay altijd met nummer 14, maar dit rugnummer wordt bij Ajax niet meer gebruikt als eerbetoon aan voormalig speler Johan Cruijff.

Bekijk hier al onze video's