Lof voor Cillessen na glansrol tegen Real Madrid

Reacties

De terugkeer in Spanje pakt tot nu toe behoorlijk goed uit voor Jasper Cillessen. De 35-jarige doelman keerde zondag al een penalty in de wedstrijd tegen Leganés en was donderdag belangrijk tegen grootmacht Real Madrid. Mede dankzij zijn reddingen pakte Las Palmas een punt tegen het Madrileense sterrenensemble.

Lof voor Cillessen na glansrol tegen Real Madrid
© Ziggo Sport
Las Palmas
Las Palmas
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Las Palmas verraste donderdag door dankzij Alberto Moleiro al na vijf minuten de leiding te nemen tegen Real Madrid, waar Kylian Mbappé in de basis stond. Cillessen voorkwam in de eerste helft de gelijkmaker van Real toen Federico Valverde aanlegde voor een vrije trap. De van NEC overgekomen keeper bokste de bal uit de hoek.

Mbappé en Antonio Rüdiger kregen de bal er voor rust ook niet in, maar Cillessen moest in de tweede helft alsnog buigen toen Vinícius Júnior mocht aanleggen vanaf elf meter. Tegen Leganés pakte de Nederlander nog een strafschop, maar deze keer lukte dat niet. Desondanks was er na het gelijkspel veel lof voor Cillessen in de Spaanse media.

'Hij was als een levensverzekering voor Las Palmas', schreef de krant AS. 'Cillessen kreeg in de eerste helft op wonderbaarlijke wijze een hand tegen de vrije trap van Valverde. Voor de pauze stopte hij ook een zeer sterk schot van Rüdiger, wat lastig was door de stuit. Bij de penalty zat hij in de goede hoek, maar kon hij de bal niet pakken. Tot nu toe vervangt Cillessen Álvaro Valles met verve.'

De doelman was zelf tevreden met het resultaat. 'We wilden ons eigen spel spelen en dat is goed gelukt', zei Cillessen tegen het clubkanaal. 'We zijn niet bang voor Real Madrid. Als we bang zijn, dan wordt het juist moeilijk. Dat zie je vaker in La Liga. Als je achteruit loopt, komt Real Madrid juist in zijn kracht. We hebben het goed gedaan vandaag.'

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.