Loovens en Zaragoza winnen, primeur voor Espanyol

Espanyol heeft in de Spaanse Primera Division zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Real Zaragoza, waar Glenn Loovens zijn officiële debuut maakte, zette Granada opzij.

Granada – Real Zaragoza 1-2Glenn Loovens stond de hele wedstrijd in het hart van de defensie bij Real Zaragoza , omdat eerste keus voor deze plek, Álvaro Gonzalez, geschorst was. De 29-jarige Nederlander zag hoe zijn ploeggenoot Hélder Postiga al in de derde minuut de score opende. Binnen het halfuur viel het volgende doelpunt; het was Victor Rodruigez die de score verdubbelde. Granada deed nog iets terug met een doelpunt van Youssef El Arabi, maar het mocht niet baten.

Door de winst van Real Zaragoza gaat het Granada voorbij op de ranglijst en heeft het in elk geval voor even afstand gedaan van een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op nacompetitievoetbal.

Espanyol – Rayo Vallecano 3-2Het eerste doelpunt van de wedstrijd deed veel stof opwaaien. Leo Baptistao kopte de rebound van zijn eigen schot richting doel en volgens de arbiter had de bal de doellijn net gepasseerd. Acht minuten voor rust werd het gelijk, dankzij een stift van Verdu.

Kort na rust kwam Espanyol op voorsprong, weer door Verdu. Dit keer werkte hij een afgeslagen corner in het doel. Leo Baptistao maakte nog gelijk, maar het was Christian Stuani die de punten in Catalonië hield. Beide ploegen speelden op dat moment al met tien man, nadat Mikel Labaka (Vallecano, direct rood) en Diego Colotto (Espanyol, twee keer geel) van het veld waren gestuurd.

Door de overwinning geeft Espanyol de rode lantaarn over aan Osasuna, dat het zondagavond opneemt tegen Real Betis. Foto: VI Images