Lot ADO Den Haag in handen aanklager

Er staan twee vragen open naar aanleiding van de gestaakte ontmoeting ADO Den Haag-PSV. Het duel werd tien minuten voor tijd wegens aanhoudende spreekkoren en het gedrag van het Haagse publiek definitief gestaakt.

Allereerst moet de aanklager van de KNVB zich buigen over een eventuele straf voor ADO Den Haag. Daartoe wordt een onderzoek gestart naar de schuldvraag. Puntenaftrek en het spelen van wedstrijden zonder publiek behoren tot de mogelijke sanctie als ADO verantwoordelijk wordt gehouden voor het staken van de wedstrijd.

De KNVB moet ook uitsluitsel geven over het resultaat van de wedstrijd, die bij een stand van 0-2 in het voordeel van PSV werd gestaakt. De uiteindelijke beslissing ligt bij het bestuur Betaald Voetbal, dat op basis van het rapport van de aanklager een besluit neemt. De reglementen kennen drie mogelijkheden: wedstrijden helemaal overspelen, de resterende minuten uitspelen of de tussenstand als uitslag.

ADO Den Haag staat sowieso nog een straf te wachten. De Haagse club kreeg vrijdag een schikkingsvoorstel van twee duels zonder publiek naar aanleiding van de spreekkoren in het duel met Ajax.

Bekijk hier al onze video's