Lúcio opgelucht over enkelblessure, blessure Giovinco

De blessure die de Braziliaan Lúcio (34) vrijdag tijdens de training van Juventus opliep, valt mee. De routinier hoeft slechts anderhalve maand toe te kijken. Sebastian Giovinco kreeg op zijn beurt slecht nieuws.

Lúcio opgelucht over enkelblessure, blessure Giovinco

Aanvankelijk vreesde de Italiaanse kampioen voor een maandenlange afwezigheid bij Lúcio. Ook zou de verdediger niet aan een enkeloperatie kunnen ontkomen. Uit daaropvolgende onderzoeken bleek dat de voormalige verdediger van Internazionale, Bayern München en Bayer Leverkusen inderdaad kampt met een gescheurde enkelband, maar dat hij maar anderhalve maand uit de roulatie is.

Giovinco kan zijn werkgever de komende twee weken niet van dienst zijn. Hij hield aan de 2-0 zege op Parma in het eerste competitieduel een enkelblessure over. Zodoende moet hij ook verstek laten gaan bij de twee WK-kwalificatieduels van Italië met Bulgarije (7 september) en Malta (11 september).

Met het goede nieuws voor Lúcio lijkt voor Juventus ook de noodzaak verdwenen om een vervanger te gaan halen. Bij een maandenlange afwezigheid zou daar wellicht wel sprake van geweest zijn. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's