Luhukay realiseert met Augsburg promotie naar Bundesliga

FC Augsburg kan zich gaan opmaken voor een avontuur in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jos Luhukay verzekerde zich na winst tegen FSV Frankfurt officieus van de tweede plaats in de Tweede Bundesliga en dientengevolge van promotie.

Luhukay realiseert met Augsburg promotie naar Bundesliga

Voorafgaand aan het thuisduel was bekend dat winst zou volstaan om beslag te leggen op plaats twee. Toch kreeg Augsburg, waar Paul Verheagh (ex-Vitesse), Gibril Sankoh (ex-Groningen) en Marcel de Jong (ex-Roda JC) in de basis stonden, al in de openingsfase een flinke knauw te verwerken toen Jürgen Gjasula namens de bezoekers een strafschop benutte: 0-1.

Michael Thürk bracht de thuisploeg na een kwartier spelen op aangeven van voormalig Ajacied Nando Rafael langszij. De ploegen bleven vervolgens in evenwicht, waardoor Luhukay en de zijnen lange tijd in onzekerheid leefden. Enkele minuten voor tijd tekende Stephan Hain echter voor de bevrijdende voorsprong. Deze kwam in de slotminuten niet meer in gevaar.

De zege van Augsburg was nodig, aangezien nummer drie en achtervolger VfL Bochum op bezoek bij VfL Osnabrück eveneens won (1-3). Met nog een duel te spelen is het verschil tussen Augsburg en Bochum weliswaar drie punten, maar het doelsaldo is met een verschil van twintig veruit in het voordeel van Augsburg. Bochum kan zich dientengevolge gaan opmaken voor een promotie/degradatieduel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's