Luis Enrique houdt van 'Hollandse school' en gaat in op kwaliteiten PSV

Reacties

Paris Saint-Germain-trainer Luis Enrique verwacht een zware Champions League-wedstrijd tegen PSV. De Spanjaard is bekend met de kwaliteiten van de Eindhovense ploeg en lichtte aanvoerder Luuk de Jong uit.

Luis Enrique houdt van 'Hollandse school' en gaat in op kwaliteiten PSV
© Pro Shots
PSG
PSG
Di 22 okt.
21:00
PSV
PSV

PSG ontvangt PSV dinsdagavond in Parc des Princes. 'PSV is een tegenstander van een hoog niveau, ze zijn heel dominant in de Nederlandse competitie en kunnen indrukwekkende cijfers overleggen', vertelde Luis Enrique maandag op een persconferentie. 'Ik verwacht dat ze het ons heel moeilijk gaan maken. Het zal een spannende wedstrijd worden.'

'Qua spelbeeld zal het vergelijkbaar zijn met onze wedstrijd tegen Strasbourg (4-2 zege, red.). PSV speelt ook ver van het eigen doel en zet hoog druk. Ze tonen lef aan de bal en hebben een goed georganiseerd team, waarin Luuk de Jong en hun twee vleugelaanvallers belangrijk zijn', aldus de trainer van PSG, die in de voorgaande twee Champions League-wedstrijden won van Girona en verloor van Arsenal.

'Nederlandse clubs spelen vaak aanvallend, mooi voetbal, zoals nu ook PSV. Ik houd van de Nederlandse speelstijl. Louis van Gaal was een van mijn leermeesters en het was een eer om als speler bij Barcelona met hem samen te werken', verklaarde Luis Enrique, die met PSG aan de leiding gaat in de Ligue 1 en in de Franse competitie nog ongeslagen is.

'Met het nieuwe Champions League-format weet je dat je in deze fase van de competitie twee tot drie topclubs zal treffen en PSV werd vorig seizoen met overmacht landskampioen. Ze hebben nu weer een geweldige start in de Eredivisie, een competitie waarin elke ploeg wil voetballen. We zullen honderd procent gefocust moeten zijn', besluit de Spanjaard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.