Lukaku belangrijk voor Anderlecht, Brugge verliest

Anderlecht heeft op eigen veld gewonnen van Westerlo. Het Club Brugge van trainer Adrie Koster ging op bezoek bij Lokeren onderuit.

Lukaku belangrijk voor Anderlecht, Brugge verliest

Anderlecht-Westerlo 2-0 Het ondermaats presterende Anderlecht heeft zich redelijk herpakt van een zwakke serie competitiewedstrijden. De regerend landskampioen verloor haar laatste twee competitieduels, maar tankte midweeks al zelfvertrouwen door in Europees verband te winnen van AEK Athene. Tegen Westerlo gaf de club deze opleving een vervolg.

Van harte ging het overigens niet. Anderlecht moest al na een kwartier spelen verder met tien man na een rode kaart van Jan Polák. De Tsjech maakte een slaande beweging richting Steven de Petter en kon inrukken.

Het wonderkind Romelu Lukaku bezorgde Anderlecht toch nog de winst. Lukaku draaide zich technisch vaardig vrij en schoof de bal netjes naast het uitgestoken been van doelman Deelkens binnen: 1-0. Kort voor tijd werkte Adnan Mravac nog een bal achter zijn eigen doelman en was de wedstrijd gespeeld.

Anderlecht maakt met de winst vanaf plaats zes een sprongetje in het klassement en heeft nu 24 punten uit twaalf duels.

SC Lokeren-Club Brugge 1-0Club Brugge, met Ryan Donk op de bank, leek zich juist weer een beetje te hebben opgericht na een zwakke competitiestart. Toch kon de ploeg van trainer Adrie Koster dat geen vervolg geven op bezoek bij Lokeren, dat zijn laatste vier thuisduels winnend had afgesloten.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd vlak voor rust gemaakt. Verdediger Jérémy Taravel veranderde een vrije bal van Leko met de hak dusdanig van richting dat Club-doelman Geert de Vlieger kansloos was: 1-0.

Vooral voormalig RKC-speler Benjamin De Ceulaer was met zijn acties een ware plaag voor de defensie van Club Brugge. Een kwartier voor tijd kwam Ryan Donk nog als invaller binnen de lijnen, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Kort voor tijd ontving Vadis Odjidja Ofoe namens de equipe van Koster nog twee gele kaarten voor een overtreding en daaropvolgend een cynisch applausje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen