Lukaku goud waard voor winnend Napoli, Neres scoort voor het eerst in Serie A

Reacties

Napoli heeft vrijdagavond de koppositie in de Serie A verstevigd. De ploeg van trainer Antonio Conte rekende af met die van zijn voormalige pupil bij Chelsea, Cesc Fábregas. Met een doelpunt en twee assists (zie voor de beelden onderin dit bericht) was Romelu Lukaku goud waard voor de Napolitanen.

Lukaku goud waard voor winnend Napoli, Neres scoort voor het eerst in Serie A
© Pro Shots
Napoli
Napoli
3 - 1
Como
Como

Napoli kende een vliegende start en deed promovendus Como al binnen een halve minuut pijn. Op aangeven van Lukaku schoot Scott McTominay via de binnenkant van de paal zijn eerste Serie A-treffer binnen. Como liet zich vervolgens niet onbetuigd en was via Nicolás Paz dicht bij de gelijkmaker. Een schot van de twintigjarige Argentijn viel echter niet aan de goede kant van de paal binnen.

Kort voor rust kwam de beloning voor het aandringen van Como. Gabriel Strefezza, afgelopen zomer voor vijf miljoen euro overgekomen van Lecce, passeerde met een laag schot Napoli-doelman Elia Caprile. Vijf minuten na rust greep Napoli opnieuw de leiding. Sergi Roberto veroorzaakte een strafschop, die door Lukaku werd afgemaakt.

Como had het meeste balbezit en loste meer schoten dan Napoli, maar scoorde niet meer. Napoli deed dat wel. Invaller David Neres (ex-Ajax) maakte net als McTominay zijn eerste Serie A-treffer. De Braziliaan rondde rustig af na een fraaie steekpass van Lukaku. Daardoor blijft Napoli na zeven speelrondes aan kop van de Serie A. Achtervolgers Juventus, AC Milan, Torino en Internazionale komen later dit weekend in actie. Op 20 oktober gaat Napoli op bezoek bij het nog ongeslagen Empoli.

Bekijk hier de doelpunten:

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
7
5
1
1
14-5
+9
16
2
Juventus
6
3
3
0
9-0
+9
12
3
AC Milan
6
3
2
1
14-7
+7
11
4
Internazionale
6
3
2
1
13-7
+6
11
5
Torino
6
3
2
1
10-8
+2
11
6
Empoli
6
2
4
0
5-2
+3
10
* Actueel tot en met 4 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.