Lukkien hard voor zijn ploeg na zware avond in Heemskerk

Reacties

FC Emmen plaatste zich woensdagavond voor de volgende ronde in de KNVB Beker. De Eredivisionist uit Drenthe had daar in de wedstrijd tegen ADO'20 uit Heemskerk wel verlengingen voor nodig. Emmen-trainer Dick Lukkien was niet onder de indruk van zijn ploeg.

Lukkien hard voor zijn ploeg na zware avond in Heemskerk
© Pro Shots

Het leek nog wel een makkelijke avond te gaan worden voor de bezoekers nadat ADO al na tien minuten een rode kaart kreeg. Het liep net even anders: in ondertal nam de thuisploeg na een uur spelen een voorsprong. Pas daarna boog Emmen het om, de winnende goal viel pas in de verlenging. Wie een opgeluchte Lukkien verwachtte, kwam bedrogen uit. De coach stond duidelijk boos voor de camera van ESPN.

'Ik heb me kapot geërgerd aan mijn ploeg. Als je tachtig minuten lang plus de verlenging met een man meer speelt, amper kansen creëert en aan het einde nog met de billen bij elkaar moet omdat zij de overhand krijgen, dan doe je iets helemaal niet goed', sprak de trainer van de nummer zeventien van de Eredivisie. Voor het slechte spel van zijn ploeg had hij twee mogelijke verklaringen.

'Ik hoop dat het ligt aan het gebrek aan vertrouwen omdat we weinig punten halen in de competitie, dan kan ik er ook wel mee leven. Maar bij sommigen leek het ook wel op misplaatste arrogantie, en dat mag en kan nooit gebeuren', was de trainer hard in zijn oordeel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.