Luuk de Jong stijgt weer plekje op eeuwige topscorerslijst Eredivisie

Reacties

Luuk de Jong heeft zaterdagmiddag Peter Houtman geëvenaard op de eeuwige topscorerslijst van de Eredivisie. Al vroeg in de wedstrijd tegen NEC benutte hij een strafschop voor zijn 180ste doelpunt op het hoogste niveau van Nederland.

Luuk de Jong stijgt weer plekje op eeuwige topscorerslijst Eredivisie
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

De Jong maakte vorig seizoen flinke sprongen op de lijst met Eredivisie-kanonnen, met 29 doelpunten werd hij topscorer van de Eredivisie. Hij passeerde dat seizoen liefst acht spelers op de eeuwige topscorerslijst, Houtman is nu aan de beurt door de goal van De Jong. De spits vond het net vanaf elf meter, wat PSV ook een record opleverde. De club scoorde in 55 achtereenvolgende Eredivisie-duels.

De oud-spits, tegenwoordig stadionspeaker van Feyenoord, maakte tussen 1978 en 1992 zijn doelpunten voor Feyenoord, FC Groningen, Sparta Rotterdam en FC Den Haag. Hij moet nu voor het eerst sinds het einde van zijn carrière de zevende plek op de topscorerslijst delen. De Jong heeft nog een heel seizoen te gaan om de zevende plek definitief in handen te krijgen.

Voor een volgende evenaring zal De Jong zijn productie nog flink moeten opschroeven, Henk Groot staat op de zesde plek met 196 goals in de Eredivisie. Hij is tevens de laatste op de lijst die onder de tweehonderd goals bleef.

Speler Goals
1. Willy van der Kuijlen 311
2. Ruud Geels 265
3. Johan Cruijff 215
4. Kees Kist 212
5. Tonny van der Linden 205
6. Henk Groot 196
7. Peter Houtman 180
Luuk de Jong 180
9. Sjaak Swart 176
10. Leo van Veen 174
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.