Lyon bijt zich stuk op goals Niang, Bordeaux derde

Olympique Lyon liep tegen Olympique Marseille tegen de derde nederlaag van het seizoen aan, maar blijft wel koploper. Girondins Bordeaux klom op naar de derde plaats.

Olympique Lyon-Olympique Marseille 1-2Mamadou Niang (foto) was de absolute uitblinker in Stade de Gerland. De snelle aanvaller van Marseille scoorde twee keer en hield de defensie van Lyon voortdurend bezig. Zijn mooiste doelpoging, een omhaal, stuitte op de vuisten van doelman Rémy Vercoutre.

De goals van Niang waren te veel voor Lyon dat via een benutte rebound van Juninho Pernambucano nog wel op een snelle 1-0 voorsprong was gekomen. In de tweede helft drong de koploper wel aan, maar met name Hatem Ben Arfa faalde in de afronding.

Boudewijn Zenden kwam bij de gasten als invaller binnen de lijnen. Voor het Marseille van coach Erik Gerets was het pas de derde zege in veertien competitiewedstrijden.

Lille-Olympique Nice 1-1Op zaterdag speelde Nice al met 1-1 gelijk bij Lille. De nummer twee liep door de nederlaag van Lyon een punt in, in plaats van dat het verder achterop raakte.

In Lille kwam de thuisploeg, waarin Patrick Kluivert ontbrak, op een 1-0 voorsprong via Nicolas Fauvergue. De eindstand werd al voor rust bereikt door een eigen doelpunt van Nicolas Plestan.

Girondins Bordeaux-Stade Rennes 3-0Op indrukwekkende wijze heeft Bordeaux de derde plaats voor zich opgeëist. Concurrent Stade Rennes werd met duidelijke cijfers opzij gezet. David Bellion was met twee doelpunten en een assist uitblinker aan de zijde van de thuisclub.