Lyon in extremis naar kop in Frankrijk

Olympique Lyon veroverde in extremis de koppositie van de Ligue 1. De regerend kampioen profiteerde van de misstap die AS Monaco zaterdag maakte en boog zelf in de laatste drie minuten een achterstand om in een zege.

Drie minuten voor het eindsignaal leek Lyon nog op een nederlaag af te stevenen bij Saint-Etienne. De regerend kampioen kwam in de 35ste minuut op voorsprong via Juninho Pernambuco, maar les Verts bogen in het eerste kwartier van de tweede helft de achterstand om in een 2-1 voorsprong via Hérita Ilunga en Feindouno.

Vlak voor tijd zorgde Juninho voor de gelijkmaker door de rebound van zijn eigen gemiste strafschop achter doelman Jérémie Janot te schieten. En in de tweede minuut van blessuretijd knalde Sidney Govou met zijn rechter de 3-2 binnen.

Lille deelt de tweede plaats met Monaco, maar heeft wel een beter doelsaldo. De ploeg van coach Claude Puel won met 1-0 bij Stade Rennes. Matt Moussilou maakte halverwege de tweede helft de enige treffer. De net ingevallen aanvaller kopte drie minuten na zijn entree de 1-0 binnen achter Andreas Isaksson.

AJ Auxerre naderde Monaco en Lille tot op een punt door een 2-1 overwinning bij Toulouse. Luigi Pieroni hielp de goed spelende ploeg van coach Guy Roux op weg naar de winst met twee goals.