Maatsen kreeg geen uitleg van Koeman: 'Eigenlijk snap ik het niet'

Reacties

Ian Maatsen had graag deel uitgemaakt van het grote Oranje in deze interlandperiode. De Aston Villa-verdediger meldde zich maandag bij Jong Oranje en gaf aan 'een beetje teleurgesteld' te zijn.

Maatsen kreeg geen uitleg van Koeman: 'Eigenlijk snap ik het niet'
© Pro Shots

Maatsen werd na afloop van vorig seizoen in eerste instantie niet opgenomen in de EK-selectie, ook al had hij met Borussia Dortmund de finale van de Champions League gehaald. Na het afhaken van Frenkie de Jong vanwege een blessure werd Maatsen op 11 juni alsnog opgeroepen voor het eindtoernooi in Duitsland. Het kwam voor Maatsen tijdens het EK echter niet tot een interlanddebuut. Hij bleef reserve.

Bondscoach Ronald Koeman voelde zich op weg naar de interlandperiode in september niet genoodzaakt Maatsen uitleg te geven over het uitblijven van een nieuwe uitnodiging voor Oranje. De door Chelsea aan Aston Villa verkochte vleugelverdediger zag via de media dat hij niet was opgeroepen. 'Er zullen vast redenen voor zijn. Ik zou het eigenlijk niet weten. Geen idee. Eigenlijk snap ik het niet. Maar goed, we zijn nu hier dus het is aan mij om te laten zien dat ik bij het eerste hoor', zei Maatsen maandag tegen ESPN.

Maatsen wacht bij Villa nog op zijn eerste basisplaats. Hij viel in de eerste drie speelrondes wel telkens in bij de ploeg van manager Unai Emery. Met Jong Oranje speelt hij donderdag tegen Jong Noord-Macedonië en maandag tegen Jong Georgië.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.