Machteloos PSV komt weer tekort tegen Inter

PSV moet genoegen nemen met een vervolg in het UEFA Cup-toernooi. De Eindhovenaren waren nooit dicht bij een stunt tegen Internazionale en bovendien werkte Fenerbahçe niet mee.

PSV-Internazionale 0-1
Na drie succesvolle jaren in de Champions League, ligt PSV er nu uit. De ploeg van interim-coach Jan Wouters kwam ook tegen Inter tekort. Zelf creëerde het nauwelijks iets, terwijl de Italianen zonder aan te dringen wel voldoende mogelijkheden kregen.

Heel even mocht PSV zich kansrijk wanen. In de tweede minuut schoot Jason Culina net naast. Maar die kans viel in het niet bij die van Santiago Solari. De Argentijn brak alleen door, maar Gomes redde knap.

Het doek viel voor PSV in de 28ste minuut. Een wilde trap naar voren belandde voor de voeten van David Suazo. Edison Méndez greep rigoureus in en scoorde een logische rode kaart. Met tien man konden de Brabanders helemaal geen vuist meer maken.

Na rust hing een Milanese voorsprong in de lucht. Julio Cruz schoot twee keer slordig over, maar de voormalige Feyenoorder was bij zijn derde kans wel trefzeker. Suazo soleerde eenvoudig en Cruz tikte van dicht bij binnen: 0-1.

Alles wat daarna nog gebeurde, deed er niet meer toe. PSV was en blijft de nummer drie van Groep G dankzij twee zeges op CSKA Moskou. Inter en Fenerbahçe bleken een stuk beter.

Fenerbahçe-CSKA Moskou 3-1
Fenerbahçe maakte het even spannend door knullig op achterstand te komen tegen CSKA. Edu Dracena gleed de bal in zijn eigen doel. De opwinding in Eindhoven over de hoopvolle ontwikkeling in Istanbul duurde kort. Alex pegelde met zijn machtige linker de 1-1 in de bovenhoek en vlak voor rust bezorgde Ugur Boral de Turken een voorsprong.

De Russen wisten daar na de pauze weinig aan te veranderen. Fenerbahçe bleef beter en kreeg meer kansen. De beloning volgde in blessuretijd. Weer sloeg Ugur toe in de extra tijd, waardoor Fenerbahçe de tweede plaats achter Inter met succes verdedigde en voor het eerst de groepsfase overleefde.