Madrid zonder veel problemen langs Bayern

Bayern München heeft als laatste Duitse club afscheid moeten nemen van het Europese podium. De Beierse club bleek niet bij machte Real Madrid, dat niet groots speelde, te verrassen (1-0).

Met de 1-1 uit de heenwedstrijd was de opdracht voor Bayern München duidelijk: scoren. Maar zoals verwacht liet de ploeg van Ottmar Hitzfeld Real Madrid het spel maken. De openingstreffer van Zinedine Zidane was gezien het wedstrijdbeeld ook allerminst verrassend. De Franse spelmaker schoot na een half uur bij de tweede paal raak.

Hoewel de 1-0 weinig veranderde aan de opdracht voor Bayern München, ging Real Madrid zich steeds meer trekjes van onoverwinnelijkheid veroorloven. Juist deze situatie bood de Duitse kampioen kansen. Want in alle overmoed veronachtzaamde de thuisploeg de defensie. Dat bleek op slag van rust. Bij een snelle uitbrak zette Michael Ballack Roy Makaay vrij voor Iker Casillas, die met een knappe redding zijn ploeg op de been hield. Uit de corner was Claudio Pizarro dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd door Michel Salgado op de lijn gekeerd.

Hoewel Bayern München na rust iets nadrukkelijker de aanval zocht, bleef het voorzichtigheid troef bij de Duitsers. Real Madrid liet zich niet meer verleiden tot overmoedige aanvalsdrang, waardoor het ene kansje waar Bayern op bleef hopen in Bernabéu niet meer kwam. Invaller Sebastian Schweinsteiger was met een van richting veranderd schot het dichtste bij de gelijkmaker. Het was te veel van het goede geweest voor de erg voorzichtige tactiek van Bayern. Had Bayern Real Madrid kunnen kloppen? Reageer op het VI.nl Forum