Magere oefenzege Ajax op Olympiakos, zorgen over Wijndal

Reacties

Ajax heeft het trainingskamp in Wageningen afgesloten met een overwinning op Olympiakos. De ploeg van Francesco Farioli won door een goal van Carlos Forbs met 1-0.

Magere oefenzege Ajax op Olympiakos, zorgen over Wijndal
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Ajax speelde donderdagavond in Wageningen een oefenduel met Al-Wasl, maar deed dat voornamelijk met spelers van Jong Ajax. Een dag later was het de beurt aan (voornamelijk) spelers van het eerste elftal, waaronder Josip Sutalo, Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Chuba Akpom. Remko Pasveer (40) verdedigde het doel.

Na een kwartier was de eerste grote kans voor Ajax. Kian Fitz-Jim zette een aanval op en kon afwerken na een voorzet van Owen Wijndal, maar hij stuitte op de keeper. Kort daarna moest Wijndal worden gewisseld wegens een armblessure. Later bleek hij in een mitella te lopen. Wijndal werd vervangen door Benjamin Tahirovic. Voor rust wist Ajax de ban te breken tegen Olympiakos, na balverlies op het middenveld van de Grieken. Taylor veroverde slim, stak het halve veld over en bediende Forbs, die afrondde: 1-0.

Na rust had Olympiakos het beter voor elkaar en waren de grootste mogelijkheden ook voor de bezoekers. Ajax was het in het eerste kwartier na rust even kwijt en incasseerde meerdere kansen van Olympiakos. Pasveer zat er meerdere keren goed tussen. Na een uur spelen greep Ajax de controle terug.

Farioli voerde daarna een aantal wissels door: Sutalo, Jayden Banel en Fitz-Jim verlieten het veld voor Ahmetcan Kaplan, Kristian Hlynsson en Precious Ugwu. Zo kwam nagenoeg iedere Ajacied tijdens het trainingskamp in Wageningen aan zijn minuten. 

Ajax moest in de slotfase een paar keer in de achtervolging, maar gescoord werd er niet meer. En dus sluit Ajax het trainingskamp winnend af en gaat de focus nu op de voorbereiding op het Europa League-duel met FK Vojvodina van volgende week donderdag.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Janse, Wijndal; Fitz-Jim, Henderson, Taylor; Banel, Akpom, Forbs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.