Maguire 'enorm ontdaan' na missen EK: alle afvallers van Engeland bekend

Reacties

Harry Maguire (31) is niet op tijd fit om met Engeland mee te gaan naar het EK. Hij is derhalve een van de laatste afvallers bij The Three Lions, bij wie verder Jack Grealish (Manchester City), Jarell Quansah (Liverpool), Jarrad Branthwaite (Everton) en James Trafford (Burnley) niet meegaan. James Maddison en Curtis Jones kregen eerder al definitief te horen niet mee te mogen naar het EK.

Maguire 'enorm ontdaan' na missen EK: alle afvallers van Engeland bekend
© Pro Shots

Waar het afvallen van Grealish, Branthwaite, Trafford en Quansah om sportieve redenen is gebeurd, moest Maguire zich afmelden vanwege zijn fysieke gesteldheid, zo schreef hij op social media. 'Ondanks al mijn inspanningen ben ik er niet in geslaagd mijn kuitblessure te overwinnen', laat hij weten. 'Misschien heb ik mezelf te hard gepusht om het te proberen. Ik ben enorm ontdaan dat het niet is gelukt. Voor mij is het vertegenwoordigen van Engeland de hoogste eer.'

Gedurende de dag sijpelden de namen al naar buiten in Engeland wat de afvallers betreft, maar aan het begin van de avond heeft Southgate zijn in totaal zeven afvallers bevestigd met de officiële selectie. In totaal zitten er liefst twaalf spelers zonder toernooi ervaring in de ploeg van Engeland. Quansah blijft vooralsnog wel bij de selectie voor het geval er nog iemand wegvalt. 

Vanuit de voorselectie vielen eerder ook al grote namen af, onder wie Jordan Henderson en Marcus Rashford. In de groepsfase van het EK stuit Engeland op Servië, Denemarken en Slovenië.

Bekijk hier alle EK-selecties tot dusver:

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer H. Maguire
Meer over H. Maguire
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.