Maguire treedt in extra tijd op als redder in nood voor Ten Hag

Manchester United heeft ook zijn tweede Europa League-wedstrijd gelijkgespeeld. De ploeg van de geplaagde Erik ten Hag vergooide een 0-2 voorsprong bij FC Porto (3-2 achterstand), waarna Harry Maguire in blessuretijd een nederlaag voorkwam. Giovanni van Bronckhorst ging met zijn Besiktas wel weer onderuit, en opnieuw met harde cijfers.

FC Porto
FC Porto
3 - 3
Manchester United

Ten Hag staat door teleurstellende resultaten opnieuw hevig onder druk bij United, dat vorige week nog met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Twente en in het weekend een pak slaag kreeg van Tottenham Hotspur: 0-3. Na die thuisnederlaag beweerden de BBC en Sky Sports dat Ten Hag nog twee wedstrijden de tijd kreeg om zijn baan op Old Trafford te redden.

In Portugal leek Ten Hag weer wat lucht te gaan krijgen, toen zijn ploeg al vrij snel op een 0-2 voorsprong kwam. Na een knappe individuele actie opende Marcus Rashford de score, waarna Rasmus Højlund de marge al in de twintigste minuut verdubbelde.

United zat op rozen, maar zag de situatie al snel veranderen. Pepê maakte uit een rebound (na een knappe redding van Andre Onana) de aansluitingstreffer en Samu Omorodion trok de score tien minuten voor rust terug in evenwicht: 2-2. Dat was al een flinke domper voor Ten Hag, die de zorgen alleen maar zag toenemen toen Omorodion kort na rust ook nog de 3-2 binnen ramde.

Klik op de tekst boven de video om de beelden te bekijken:

De bezoekers, met Matthijs de Ligt in de basis, moesten in de achtervolging. United slaagde er echter niet in om met een gepast antwoord te komen en raakte aanvoerder Bruno Fernandes nog kwijt met twee gele kaarten. Daarmee leek een nieuwe nederlaag in de maak te zijn.

United gaf zich echter niet gewonnen en pakte met tien tegen elf toch nog een punt. Maguire, die als invaller in de ploeg was gekomen, zette in blessuretijd de 3-3 op het bord.

Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 3
Eintracht Frankfurt

Besiktas is in de Süper Lig nog ongeslagen, maar heeft het in de Europa League een stuk moeilijker. De 4-0 nederlaag van vorige week tegen Ajax werd donderdag opgevolgd door een 1-3 verliespartij tegen Eintracht Frankfurt. Omar Marmoush (strafschop) en Junior Dina Ebimbe waren al in de eerste helft trefzeker voor de Duitsers.

Ciro Immobile had de wedstrijd nog spannend kunnen maken, maar hij miste een strafschop. Na die domper kreeg Besiktas het niet voor elkaar om zich nog terug in het duel te knokken en in de tweede helft werd het via Ansgar Knauff nog 0-3. In blessuretijd redde Arthur Masuaku de Turkse eer, maar dat was niet meer dan een pleister op de wond.