Makkelie blijft tot het einde in Qatar, Lahoz naar huis

Reacties

Danny Makkelie heeft de volgende schifting op het WK overleefd. De FIFA bracht de lijst van twintig scheidsrechters terug tot twaalf.

Makkelie blijft tot het einde in Qatar, Lahoz naar huis
© Pro Shots

Het betekent niet dat de Nederlandse arbiter zeker is van nog een wedstrijd op het WK, maar hij is nog in de race voor een rol (scheidsrechter of vierde man) bij de laatste wedstrijden.

De Italiaan Daniele Orsato kreeg vandaag de halve finale Argentinië - Kroatië toegewezen, de scheidsrechter voor de andere halve finale wordt maandag bekend. Die voor de troostfinale en de eindstrijd later deze week.

Makkelie en Orsato hebben gezelschap van tien andere leidsmannen: Abdulrahman Al-Jassim (Qatar), Muhammad Muhammed (Verenigde Arabische Emiraten), Mustapha Ghorbal (Algerije), César Ramos (Mexico), Ismail Elfath (Verenigde Staten), Raphael Claus (Brazilië), Wilton Sampaio (Brazilië), Jesus Valenzuela (Venezuela), Szymon Marciniak (Polen) en Anthony Taylor (Engeland).

Ramos en Marciniak worden de grote favorieten genoemd voor de tweede halve finale en de finale. Makkelie – die dit toernooi Spanje - Duitsland en Argentinië - Polen leidde – behoort tot de outsiders. De aanwezigheid van de Braziliaan Wilton Sampaio bij de laatste twaalf is het meest opvallend. Hij floot een matige kwartfinale tussen Frankrijk en Engeland, maar is niet naar huis gestuurd zoals is gebeurd met de veelbesproken Antonio Mateu Lahoz.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.