Makkelie haalt uit naar Bosz: 'Dit gedrag heeft een negatief effect'

Reacties

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft de reactie van PSV-trainer Peter Bosz veroordeeld na de wedstrijd tussen zijn ploeg en Sparta Rotterdam, die zaterdagavond onder leiding van Makkelie stond. Makkelie verwijt de coach van de Eindhovenaren dat hij persoonlijk werd in zijn reactie.

Makkelie haalt uit naar Bosz: 'Dit gedrag heeft een negatief effect'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Dat deed Makkelie in het Radio 1-programma De Perstribune, waar hij onder meer te gast was in het kader van de Week van de Scheidsrechter, die zaterdag inging. Bosz was zaterdag na afloop van de wedstrijd niet te spreken over het optreden van Makkelie, die hem een gele kaart gaf voor aanmerkingen op de leiding.

'Dit is juist het voorbeeld waarom er van bovenaf is afgesproken dat alleen aanvoerders met scheidsrechters mogen praten. We willen dat het gedrag van spelers en trainers beter wordt. Die hebben een voorbeeldfunctie, ook richting het amateurvoetbal, en dit soort gedrag en uitdrukkingen hebben een sterk negatief effect op het voetbal. Dan draagt dit niet bij aan sportiviteit, respect en meer scheidsrechters', reageerde Makkelie.

De arbiter is niet voornemens om zelf nog te telefoneren met Bosz, maar hoopt dat PSV zijn werknemer aanspreekt op zijn reactie. 'Het is niet aan mij om een trainer daarop aan te spreken, er ligt ook een verantwoordelijkheid bij een club zelf. Als een club vindt dat een speler of trainer zich op een ongepaste manier gedraagt, dan zou je verwachten dat die club hem erop aanspreekt. Clubs moeten hun mensen wijzen op hun voorbeeldrol.'

Makkelie verklaarde niet geraakt te zijn door Bosz' uitlatingen, maar herhaalde wel zijn pleidooi voor meer hoffelijke omgangsvormen. 'Nee, verbaasd. Kritiek mag. Je hoeft het niet eens te zijn met de scheidsrechter, maar je hoeft het niet op de persoon te spelen. Dat gaat me te ver, dan vind ik dat er voorbij wordt gegaan aan normen en waarden. Ik kan er wel mee omgaan, je ontwikkelt als scheidsrechter een dikke huid, maar je hoeft niet alles maar normaal te vinden. Dan wordt het steeds erger. Er moet meer respect komen, daar hebben we iedereen bij nodig.'

'Het is terecht dat Bosz zo geïrriteerd en boos blijft'
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.