Malen krijgt Bernabéu stil: Dortmund speelt Real-defensie aan gort

Reacties

Donyell Malen heeft dinsdagavond de hoofdrol opgeëist namens Borussia Dortmund. De Oranje-international kreeg het Estadio Santiago Bernabéu stil door na een half uur eerst zelf te scoren en vervolgens ook aan de basis van de 0-2 te staan tegen Real Madrid.

Malen krijgt Bernabéu stil: Dortmund speelt Real-defensie aan gort
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
5 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Malen kon vorig seizoen als invaller in de verloren Champions League-finale tegen Real geen rol van betekenis spelen, maar dat was vijf maanden later bij het weerzien met De Koninklijke wel anders. Dortmund kwam dapper voor de dag in Madrid en beloonde zichzelf na een half uur. Malen bleef na een korte combinatie door het hart van de Spaanse defensie koelbloedig en passeerde Thibaut Courtois op aangeven van Serhou Guirassy, zijn tweede goal van het seizoen.

Klik op de tekst van de tweet om de beelden te bekijken.

Real was nauwelijks van de schrik bekomen of Malen was er aan de rechterkant opnieuw vandoor. De voormalig aanvaller van PSV troefde linksback Ferland Mendy op snelheid af, gaf de bal laag voor en zag hoe Jamie Gittens de bal bij de tweede paal binnenliep. De verdedigers van de Champions League-winnaar keken elkaar verbouwereerd aan en mochten Courtois dankbaar zijn dat hij een derde Duitse goal voor rust voorkwam bij een pegel van Julian Brandt.

Klik op de tekst van de tweet om de beelden te bekijken.

Volg het restant van de kraker in Bernabéu in VI Live. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.