Malen ziet hoofdrol verdampen na sensationele comeback Real

Reacties

Real Madrid heeft in een fantastisch half uur afgerekend met Borussia Dortmund. De Koninklijke was dankzij een goal en assist van Donyell Malen pijnlijk op achterstand gezet in Bernabéu, maar in het laatste half uur maakten de Madrilenen liefst vijf treffers.

Malen ziet hoofdrol verdampen na sensationele comeback Real
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
5 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Malen kon vorig seizoen als invaller in de verloren Champions League-finale tegen Real geen rol van betekenis spelen, maar dat was vijf maanden later bij het weerzien met De Koninklijke in het eerste uur wel anders. Dortmund kwam voor rust uiterst dapper voor de dag in Madrid en beloonde zichzelf na een half uur. Malen bleef na een korte combinatie door het hart van de Spaanse defensie koelbloedig en passeerde Thibaut Courtois op aangeven van Serhou Guirassy, zijn tweede goal van het seizoen.

Real was nauwelijks van de schrik bekomen of Malen was er aan de rechterkant opnieuw vandoor. De voormalig aanvaller van PSV troefde linksback Ferland Mendy op snelheid af, gaf de bal laag voor en zag hoe Jamie Gittens de bal bij de tweede paal binnenliep. De verdedigers van de Champions League-winnaar keken elkaar verbouwereerd aan en mochten Courtois dankbaar zijn dat hij een derde Duitse goal voor rust voorkwam bij een pegel van Julian Brandt.

Tussen de twee BVB-goals door zaten nog geen vier minuten, maar dat het nog sneller kan, bewees Real Madrid in de tweede helft. Antonio Rüdiger maakte na een uur voetballen het aansluitingsdoelpunt uit een pass van Mbappé en 108 tellen later maakte Vinicius Júnior gelijk. Aan beide doelpunten hing weliswaar een luchtje van buitenspel, maar de VAR oordeelde dat Mbappé bij beide goals precies op tijd vertrokken was.

Hoewel Dortmund in de slotfase een goede kans had op de winnende, trok Real Madrid aan het langste eind. Lucas Vázquez, de vervanger van de zwaargeblesseerde Dani Carvajal kon na een een-tweetje knap raakschieten. Meteen daarna besliste Vinicius met een harde knal van buiten de zestien en de Braziliaan noteerde in blessuretijd een hattrick. Met een beweging zoals Messi ooit scoorde tegen Bayern en Jérôme Boateng naar de grond bracht, passeerde hij de hele achterhoede en maakte zijn derde fraaie goal.

Geen heldenrol dus voor Malen, weer een nederlaag in een uitwedstrijd voor Dortmund: Real Madrid liet in het laatste half uur klaar te zijn voor El Clásico dit weekend.

Klik boven of onder de video om de beelden te bekijken. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.