Man City in slotfase bij VAR-moment door het oog van de naald

Manchester City heeft in de absolute slotfase nieuw puntenverlies afgewend. Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers leek de formatie van Pep Guardiola af te stevenen op een remise, maar John Stones maakte diep in blessuretijd de enigszins discutabele winnende treffer uit een corner.

Wolverhampton Wanderers
1 - 2
Manchester City

Er was veel te doen over het doelpunt, want de VAR riep arbiter Chris Kavanagh om het doelpunt te beoordelen. De achttiende (!) corner van de wedstrijd kwam succesvol op het hoofd van Stones. Bernardo Silva stond echter voor de keeper in buitenspelpositie.

De vraag was of het hinderlijk buitenspel was of niet, maar na het zien van de beelden oordeelde Kavanagh dat het een geldig doelpunt was: 1-2. En dus profiteert Manchester City tΓ³ch van de nederlaag van Arsenal op bezoek bij Bournemouth. Daar had het eerst geen schijn van, want na een vroeg doelpunt van voormalig FC Groningen-spits JΓΈrgen Strand Larsen, die een verre voorzet in de omschakeling bij de tweede paal binnenliep, werd al snel duidelijk dat het geen eenvoudige middag zou worden voor The Citizens. Vorig seizoen ging de regerend kampioen nog onderuit in het Molineux Stadium.

Klik onder of boven de video om de beelden te bekijken.

Met bijna tachtig procent balbezit, ruim twintig schoten en ontzettend veel dreiging hadden de bezoekers na de vroege goal wel in het gehele restant van de wedstrijd de overhand, maar een uitgespeeld velddoelpunt werd er niet meer gemaakt.

Door een prachtige goal van Josko Gvardiol, die de weer fitte Nathan Aké negentig minuten op de bank hield, na ruim een half uur kwam Manchester City wel op gelijke hoogte, maar over de grond en via uitgespeelde kansen was het niet succesvol tegen The Wolves, dat in de eerste zeven duels slechts één punt had gepakt.

Tot diep in blessuretijd leek het erop dat het aantal verdubbeld zou worden, maar de achttiende corner viel op het hoofd van Stones. Geen uitgespeelde goal, maar wel een heel belangrijke, die voorkomt dat Manchester City voor de derde keer in de laatste vier Premier League-duels punten verspeelt. Waar Liverpool had gehoopt op punteverlies, moet het nu winnen van Chelsea om de koppositie te behouden.

Klik onder of boven de video's om de beelden te bekijken.