Man City verplettert Portsmouth, Spurs stellen teleur

Met de nieuwe voorzitter (Khaldoon Al Mubarak) voor het eerst op de tribune walste Manchester City over Portsmouth heen. Everton pakte een verdiend punt bij Hull City en Tottenham Hotspur blijft teleurstellen.

Manchester City-Portsmouth 6-0
Man City walste over Portsmouth met een fraai staaltje van aanvallend voetbal en Shaun Wright-Phillips als uitblinker. Jô opende de score in de dertiende minuut nadat Robinho hem slim diep had gestuurd. Jô omspeelde doelman David James en prikte de bal in het doel. Na hem scoorden nog vijf ploeggenoten: Richard Dunne, Robinho, Wright-Phillips, invaller Ched Evans (foto onder) en Gelson Fernandes. Hull City-Everton 2-2
Everton knokte zich terug van een 2-0 achterstand. In de eerste helft was Hull via Dean Marney en Michael Turner op voorsprong gekomen, maar na rust schoot Tim Cahill via de onderkant van de lat de 2-1 binnen én tikte Leon Osman van dichtbij de bal in het doel na een pass van Aiyegbeni Yakubu. Tottenham Hotspur-Wigan Athletic 0-0
Tottenham bleef laatste in de Premier League. The Spurs en Wigan speelden een bedroevende eerste helft en werden halverwege dan ook uitgefloten. Pas in de 73ste minuut kreeg de thuisploeg voor het eerst een echte kans, maar Aaron Lennon had geen succes met zijn volley.

Man City is vijfde met negen punten uit vijf duels, Hull heeft één punt minder. Everton, Portsmouth en Wigan zijn middenmoters en The Spurs blijven laatste, ook al hebben ze nu twee punten.