Man U en Celtic heersen op eigen veld

Manchester United en Celtic zetten een grote stap op weg naar de knock-outfase van de Champions League. De twee Britse clubs wonnen.

Manchester United-FC Kopenhagen 3-0
Paul Scholes hielp Man U in de 39ste minuut aan de dikverdiende voorsprong. Hij knalde vanaf twintig meter de bal halfhoog in de rechterhoek van doelman Jesper Christiansen, die tot die tijd uitblinker was met een handvol knappe reddingen. Na rust voerde Man United (met Edwin van der Sar in het doel) de score nog op tot 3-0, maar die goals kwamen zeer gelukkig tot stand. John O'Shea scoorde doordat hij per abuis een bal op zijn rechterbeen kreeg na een hoekschop en Kieran Richardson maakte de 3-0 omdat doelman Christiansen blunderde.

Celtic-Benfica 3-0
Met Evander Sno in de basis en de aan zijn hamstring geblesseerde Jan Vennegoor of Hesselink op de tribune sloeg Celtic na een saaie eerste helft toe in de tweede 45 minuten. De mannen van coach Gordon Strachan waren ook sterker dan de Portugezen. Kenny Miller (foto) hielp The Bhoys op gang. In de 56ste minuut maakte de Schot de 1-0, door binnen te tikken na een mislukte inzet van Shunsuke Nakamura. Tien minuten later tekende Miller ook voor 2-0, via een counter op knap aangeven van Shaun Maloney. In de slotfase bepaalde Stephen Pearson de eindstand op 3-0.

Man United gaat met negen punten aan kop, op drie punten gevolgd door Celtic. Benfica en FC Kopenhagen hebben slechts één punt.