Man United en Chelsea overtuigen met zeges

Manchester United en Chelsea boekten eenvoudige zeges op Watford en Blackburn Rovers. Bolton Wanderers liep wel averij op.

Manchester United-Watford 4-0
Met Edwin van der Sar op de bank won Man United redelijk eenvoudig van de hekkensluiter. Cristiano Ronaldo opende de score in de negentiende minuut. De Portugees benutte een strafschop nadat Jay DeMerit een overtreding had gemaakt op Ole Gunnar Solskjær. Na een uur zorgde Lloyd Doyley voor de tweede goal van The Mancunians. De verdediger van Watford kopte in eigen doel. En tien minuten later besliste Henrik Larsson het treffen. De Zweedse invaller stond net drie minuten in het veld toen hij op fraai aangeven van Wayne Rooney de bal binnentikte. En een minuut later bepaalde Rooney zelf de eindstand op 4-0 met een prachtige lob.

Chelsea-Blackburn Rovers 3-0
Chelsea lijkt op de weg terug. Op Stamford Bridge was de ploeg van coach José Mourinho in goeden doen, met een ruime overwinning als gevolg. De enige domper was een ernstig lijkende blessure van Ashley Cole, die zijn linkerknie verdraaide. Al na zes minuten stond Chelsea op voorsprong. Frank Lampard speelde Didier Drogba aan, die vanaf vijf meter het net vond. Halverwege de tweede helft verdubbelde Frank Lampard het verschil. Vanaf twintig meter passeerde hij doelman Brad Friedel met een hoge uithaal. Invaller Salomon Kalou zorgde voor de laatste treffer. Hij rondde beheerst af na aangeven van Michael Ballack. Arjen Robben en André Ooijer ontbraken vanwege blessures.

Bolton Wanderers-Charlton Athletic 1-1
Bolton liep averij op in de jacht op de topvier. Beide goals stamden uit de eerste tien minuten. Henrik Pedersen kopte The Trotters op voorsprong, Talal El-Karkouri poeierde vijf minuten later een vrije trap langs Jusse Jääskeläinen.

Newcastle United-Aston Villa 3-1
Newcastle leek na zeven minuten al op rozen te zitten maar moest tot de laatste minuut vechten voor de drie punten. James Milner knalde in de vijfde minuut de 1-0 binnen, twee minuten later kopte Kieron Dyer de 2-0 op het scorebord. Maar een treffer uit het niets van Ashley Young zorgde voor een spannend duel, waarin Villa flink wat kansen kreeg. Pas in blessuretijd besliste Antoine Sibierski de partij in het voordeel van The Magpies. Wilfred Bouma begon in de basis.